Finale Amsterdam Science and Innovation Award

Evenement

Op woensdag 27 mei nemen 10 finalisten van Amsterdamse kennisinstellingen het tegen elkaar op in de finale van de Amsterdam Science and Innovation Award op het Science Park. De jury, voorgezeten door Alexander Rinnooy Kan, beslist wie de hoofdprijs van €10.000 krijgt om zijn/haar innovatieve idee uit te voeren.

Banner Amsterdam Science & Innovation Award

De Amsterdam Science and Innovation Award gaat jaarlijks naar het meest innovatieve en uitvoerbare idee van een student of docent van een Amsterdamse kennisinstellingen. De jury, onder leiding van Alexander Rinnooy Kan, had de moeilijke taak om 10 finalisten te selecteren uit meer dan 70 inzendingen van de kennisinstellingen en onderzoeksinstituten. Onder de finalisten is ook een HvA-onderzoeker.

De volgende 10 finalisten pitchen op 27 mei hun idee voor de jury:

Paul Govaerts | VU - Faculty of Arts - Dept. of Applied Linguistics
‘Coding speech with a cochlear implant: a good reason for human intelligence to go artificial’
Katinka van der Kooij |VU – Faculty of Human Movement Sciences
‘Fake it 'till they make It’
Karla de Bruin (Nick Laan) | UvA – Faculty of Sciences
‘Crime scene reconstruction based on bloodstain patterns’
Daan Mes (Noortje Grijseels, Alje van Dam) | UvA - Institute for Interdisciplinary Studies
'Circular economy and clean water: sustainable aquaculture in the port of Amsterdam’
Laila Blömer (Sophie Louise Koopmans, Laurens Samson, Mathijs Smeets) | UvA - Faculty of Sciences ‘Brewers Spent Grain in Bread’
Giuseppe Procaccianti | VU - Faculty of Sciences - Dept. of Computer Science
‘GREENSWEEP: Guided Recognition and EvaluatioN of SoftWare EnErgy hotsPots’
Pico van Heemstra (René Bohnsack, Hamdullah Handulle) | HvA
‘Me2 the future of urban mobility and electricity’
Jochem de Boer | UvA – Ace Venture Lab
‘CTcue: Patient-Trial Matching Platforms'
Jurre den Haan (Femke Bouwman)|VUmc - Alzheimer Center - Dept. of Neurology
‘Visualizing Alzheimer in the eye with Curcumin’
Rik Olde Engberink (Bert-Jan van den Born, Liffert Vogt) | AMC - Dept. of Nephrology
‘Improving blood pressure control by targeting the endothelial surface layer’

Finale

Op woensdag 27 mei pitchen de finalisten hun idee voor de jury van de Science & Innovation Award 2015. De jury van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de Amsterdamse kennisinstellingen, let bij de beoordeling op innovativiteit, uitvoerbaarheid en vervulling van een marktbehoefte. Ga voor aanmelden en meer informatie naar de site van IXA.

Supreme Dutch

HvA-studenten Kevin Kesteloo en Neil van den Haak wonnen vorig jaar de tweede prijs van de AMSIA voor hun onverwoestbare fietsband

Het IXA, voorheen Bureau Kennistransfer, helpt onderzoekers van de Amsterdamse kennisinstellingen om hun ideeën naar de markt te brengen.

8 mei 2015