Hogeschool van Amsterdam

Nieuwjaars lunchconcert: Prinsengracht Piano Quartet

Een muzikale reis door expressionistisch Europa

Evenement

Luid het nieuwe jaar in met een lunchconcert in de centrale hal van het Kohnstammhuis. Neem je koffie of broodje mee en schuif aan bij het Prinsengracht Piano Quartet.

Prinsengracht Piano Quartet: Jacob Plooij, Kyra Philippi, Florien Hamer, Carlos Guerrero

Het Prinsengracht Piano Quartet

Nieuwjaars lunchconcert: Prinsengracht Piano Quartet 

Een muzikale reis door expressionistisch Europa

Vrijdag 20 januari, 12:30 - 13:15 uur, centrale hal Kohnstammhuis

Kom tussen de middag luisteren naar het Pianoquartet op. 67 in a-klein uit 1907 van JoaquĆ­n Turina. Het stuk is een prachtig laat-romantisch programma dat expressionistische eind 19e-eeuwse kleuren uit verschillende Europese landen; Spanje, Engeland en Frankrijk, laat horen. Bijzonder orginele en nog weinig uitgevoerde kamermuziekwerken voor een uitzonderlijke bezetting.

Over het Prinsengracht Piano Quartet

Het Prinsengracht Piano Quartet werd in januari 2015 opgericht door de jonge Spaanse meesterpianist Carlos Guerrero. Met drie bevriende en ervaren internationaal actieve musici deelt hij een grote liefde voor het pianokwartetrepertoire: een minder bekend en minder uitgevoerd repertoire dat echter de meest prachtige kamermuziekwerken voor deze bijzondere combinatie van instrumenten bevat. Het internationale Prinsengracht Piano Quartet legt zich sinds 2015 toe op het uitvoeren van deze pianokwartetten uit heel diverse stijlperiodes, van de Weense klassieken tot 20ste-eeuwse werken. 

Kom je ook?

Inschrijven is niet nodig. Neem je koffie of broodje mee en schuif aan bij het Prinsengracht Piano Quartet.

Gepubliceerd door  FLOOR 19 december 2016