Hogeschool van Amsterdam

Kunst op de Amstelcampus

Feestelijke opening expositie en onthulling kunstwerk in het Wibauthuis

Evenement

Op 17 januari wordt in het Wibauthuis het nieuwe jaar geopend met de onthulling van een portret van Floor Wibaut. Ook wordt de expositie van de HvA Photographer in Residence geopend.

A Proper Dish door HvA Photographer in Residence Roos Quakermaat

A Proper Dish van Roos Quakermaat

Kunst op de Amstelcampus

Feestelijke opening expositie en onthulling kunstwerk in het Wibauthuis

Dinsdag 17 januari, 16:30 - 18:00 uur, Wibauthuis

Het nieuwe jaar gaat van start met het onthullen en exposeren van kunst op de Amstelcampus. Op de begane grond van het Wibauthuis zal op dinsdag 17 januari 2017 het portret van Floor Wibaut feestelijk onthuld worden door Huib de Jong. Ook wordt dan op de eerste verdieping een expositie van de HvA Photographer in Residence, Roos Quakernaat,  geopend.

Mozaïek leggen in Wibauthuis door Pieter Litjens en Mirte Wibaut.

Mozaïek leggen in Wibauthuis door Pieter Litjens en Mirte Wibaut.

Portret Floor Wibaut door Siomara van Eer

 In oktober 2015 werden tijdens de opening van het Wibauthuis de eerste stenen van het kunstwerk gelegd door locoburgemeester Pieter Litjens en Mirte Wibaut (achterkleindochter van Floor Wibaut). Daarna is er in het atelier van kunstenaar Siomara van Eer gewerkt aan de verfijning van het portret. Nu is het klaar om getoond te worden.

Expositie HvA Photographer in Residence Roos Quakermaat

In juli werd fotograaf en kunstenaar Roos Quakernaat gekozen als HvA Photographer in Residence 2016/2017. De Photographer in Residence is een veelbelovende afstudeerder van de Gerrit Rietveld Academie, die in opdracht van de HvA een aantal keer per jaar een gelegenheidswerk maakt. Het is de tweede keer dat de HvA iemand in deze rol benoemt.

Kom je ook?

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook de opening van Kunst op de Amstelcampus gratis. De mogelijkheid tot aanmelden volgt binnenkort.

Gepubliceerd door  FLOOR 9 januari 2017