Hogeschool van Amsterdam

Bibliotheek

De Hogeschoolbibliotheek (HB) verzorgt alle informatievoorziening voor studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers van de HvA.

De bibliotheek van de HvA biedt niet alleen boeken en tijdschriften aan, maar ook toegang tot onder andere databanken, e-books, e-journals en webcolleges. De collectie is gratis toegankelijk voor alle studenten en medewerkers. Via de zoekbalk 'Zoeken in de Bibliotheek' op de website van de Hogeschoolbibliotheek, kun je boeken en tijdschriften vinden in een groot aantal databanken. Met online video's, uitleg, tips en cursussen helpt de bibliotheek docenten, onderzoekers en studenten bij het zoeken en vinden van informatie.

Informatiespecialisten

Ieder domein heeft een of meerdere informatiespecialisten met wie je een afspraak kunt maken voor ondersteuning bij het zoeken en vinden van informatie. Je kunt ook zonder afspraak terecht op de spreekuren die zij verzorgen. Voor actuele tijdstippen en dagen kijk je op de website van de bibliotheek. 

Ondersteunen 

De bibliotheek ondersteunt verder eveneens bij het schrijven van scripties, bij publicaties en onderzoek. Via de HvA-Kennisbank biedt ze ruimte voor het opslaan (en beschikbaar stellen) van scripties en publicaties. 

Locaties en studieplekken 

De Hogeschoolbibliotheek is verdeeld over meerdere gebouwen van de HvA. Kijk op de website voor precieze locaties en voor de verdeling van het ruime aantal studieplekken. Op alle locaties is voor studenten gratis draadloos internet beschikbaar.

Daarnaast lees je op de website van de Hogeschoolbibliotheek uitgebreide informatie over alle (informatie)diensten die de HB aanbiedt, is er informatie te vinden over de medewerkers van de HB en vind je er de actuele openingstijden. 

Samenwerking HB/UB

De Hogeschoolbibliotheek en Universiteitsbibliotheek (UB) werken nauw met elkaar samen. Als HvA-student of medewerker kun je gebruik maken van de locaties en de collecties van de UB. HvA'ers kunnen ook materialen uit het magazijn van de UB bestellen en bij de HvA-locaties Kohnstammhuis of Leeuwenburg laten bezorgen.

Om redenen van juridische aard is het niet mogelijk gebruik te maken van elkaars digitale collectie. 

 

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 19 november 2015