Hogeschool van Amsterdam

Bibliotheek

De bibliotheek van de HvA vormt samen met de bibliotheek van de UvA de dienst Bibliotheek UvA/HvA

De Hogeschoolbibliotheek (HB) verzorgt de informatievoorziening voor studenten, docenten en onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam. De HB biedt boeken en tijdschriften maar ook toegang tot databanken, e-books, e-journals, webcolleges en multimediatoepassingen. Via de zoekmachine ‘Zoeken in de bibliotheek’ kan informatie in de UB/HB catalogus en diverse databanken gezocht worden. Met online uitleg, tips en cursussen helpt de bibliotheek docenten, onderzoekers en studenten bij het zoeken en vinden van informatie. De bibliotheek ondersteunt schrijven en publiceren en biedt de HvA Kennisbank aan voor het opslaan en beschikbaar stellen van scripties en publicaties.

Alle HvA-studenten en medewerkers kunnen er werken en studeren. FLOOR, het debat- en activiteitencentrum in het Kohnstammhuis op de Amstelcampus, hoort ook bij de bibliotheek. Het programma bij FLOOR met lezingen, debatten, symposia, voorstellingen en tentoonstellingen is voor iedereen van binnen en buiten de HvA toegankelijk.

UB

De Hogeschool Bibliotheek (HB) en Universiteitsbibliotheek (UB) vormen samen één organisatie. Als student of medewerker kun je terecht op alle locaties om te werken en studeren, maar ook voor informatie en advies en voor het lenen van materialen. Je kunt ook boeken en tijdschriften uit het magazijn van de UB bestellen en bij onze locaties Kohnstammhuis of Leeuwenburg laten bezorgen. Het is om redenen van juridische aard helaas niet mogelijk gebruik te maken van elkaars digitale collectie. 

 

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 5 maart 2015