Hogeschool van Amsterdam

Corporate toepassingen

In dit deel van deze website zijn voorbeelden en sjablonen te vinden van diverse communicatie-uitingen in de huisstijl.

Neem bij het maken van nieuwe materialen, waar nog geen vast stramien voor is, contact op met Communicatie of stuur een e-mail naar: huisstijl@hva.nl.

Let op: oude versies (-10) van Internet Explorer (IE) heeft grote moeite met het herkennen van Word-sjablonen (.dt en .dotx). Daarom wordt aangeraden voor het downloaden en opslaan van deze sjablonen voorlopig nog een andere browser te gebruiken (bijv. Firefox of Google Chrome).

Voorbeelden

PDF-bestanden

Neem voor het maken van een advertentie contact op met Communicatie of stuur een e-mail naar: huisstijl@hva.nl.

De HvA werkt met een standaard sjabloon voor het indienen van een beleidsvoorstel bij het College van Bestuur. Het sjabloon bevat een aantal vaste onderdelen, plus een korte instructie welke informatie bij elk onderdeel moet worden opgenomen.

Bij het indienen van een beleidsvoorstel in het OCS, CBO of CVB-overleg maakt de HvA gebruik van een sjabloon voor een voorblad. Het sjabloon bevat een aantal vaste onderdelen.

Het briefpapier is opgemaakt met het standaard adres van Studievoorlichting. Dubbelklik in de voetnoot en vervolgens in het adresvak om het adres aan te passen. Het volgvel ontstaat wanneer er op tweede pagina in het briefsjabloon getypt wordt.

Word 2007 sjablonen enkel venster

 Word 2007 sjablonen dubbel venster

Word 2007 sjablonen vervolgbrief

 Voor FBE is per locatie een apart sjabloon ontwikkeld. Deze is als zip te downloaden, van hieruit open je het sjabloon dat je nodig hebt.   

Voorbeelden

PDF-bestand

Wil je een nieuwe brochure of folder laten maken, neem dan contact op met Communicatie of stuur een e-mail naar: huisstijl@hva.nl.

Voorbeelden

PDF-bestand

Voor de e-mail is een eenvoudige instructie opgesteld. Deze vormgeving gaat met name om de keuze van het lettertype (Arial) en de layout. Er is gekozen om geen afbeelding van het logo mee te sturen, omdat deze dan vaak als losse attachment aankomt bij de ontvanger. 

Downloads

Word 2007 document (docx bestand)

Geautoriseerde medewerkers kunnen enveloppen bestellen via Order Direct 

 

De memo is opgemaakt met het standaard adres van Studievoorlichting. Dubbelklik in de voetnoot en vervolgens in het adresvak om het adres aan te passen.Het volgvel ontstaat wanneer er op tweede pagina in het sjabloon getypt wordt.

Word 2007 sjablonen (dotx bestanden)

Voorbeelden

PDF-bestand

Een omslag van wat dikker papier met een venster, waar losse bladen met informatie in verzameld kunnen worden of een voorplat gebonden met ringband. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om stage-informatie in te binden. Je kunt de omslag in een specifieke HvA-kleur laten vormgeven en drukken. Neem bij het maken van nieuwe materialen, waar nog geen vaste stramienen voor zijn, contact op met Communicatie of stuur een e-mail naar: huisstijl@hva.nl.

Voorbeelden

PDF-bestand

Er zijn standaard sjablonen gemaakt voor een Powerpoint presentatie HvA algemeen en internationaal. Deze sjablonen kunnen worden gebruikt als basis voor een presentatie. Ze bevatten een voorbeeld van een titelpagina, een tekstpagina, een beeldpagina en een pagina die tekst en beeld combineert.

Downloads: Powerpoint sjablonen

Powerpoint ('potx' bestanden)

Prezi is een creatief medium, wat zich moeilijk laat leiden door een standaard huisstijl. Daarom hebben wij geen standaard sjabloon beschikbaar in Prezi. Wel bieden wij een richtlijnen document met een stappenplan aan, wat laat zien hoe je een Prezi zo goed mogelijk kunt opbouwen volgens de huisstijl.

Downloads

PDF-bestanden 

Voorbeelden

PDF-bestand

Een presentatiemap is een dubbelgevouwen map van wat dikker papier waar losse bladen met informatie in verzameld kunnen worden. Het wordt gebruikt tijdens een open dag, cursus of symposium.

Voorbeelden

PDF-bestand

Ook HvA-publicaties worden in huisstijl opgemaakt. Onder publicaties verstaan we bijvoorbeeld een jaarverslag, Lectorale Rede, proefschrift of instellingsplan.

Het document betreft een cover + blanco volgblad waarmee men zelf een rapport kan maken en intern kan doorsturen.

 

Als omslag voor studiehandleidingen, syllabi e.d., is de 'reader' ontworpen. Je kunt deze bestellen bij de webshop van Canon

Word bestanden

Voorbeelden

PDF-bestand

Bij de HvA staat duurzaamheid centraal, daarom wordt geadviseerd drukwerk op recycled papier te drukken. Om aan te geven dat drukwerk op recycled papier gedrukt is kan bij een folder of brochure op de achterzijde het recycled logo meegedrukt worden.

Voorbeelden

PDF-bestand

Voorbeeld van roll-up en banier

In de PDF kun je een voorbeeld zien van de vormgeving van een HvA roll-up en banier. Deze kunnen worden gebruikt tijdens een open dag of ander evenement. Wil je zelf een roll-up of banier laten maken, neem dan contact op met Communicatie of stuur een e-mail naar: huisstijl@hva.nl.

Voorbeelden

PDF-bestand

De Hogeschool van Amsterdam is actief op de diverse social media zoals Twitter en Linkedin en vanaf het nieuwe studiejaar ook Facebook. Daarom is er speciaal voor deze social media een icoon ontwikkeld. Neem voor meer informatie over het gebruik hiervan contact op met Communicatie of stuur een e-mail naar: huisstijl@hva.nl .

Voorbeelden

PDF-bestand

In de PDF kun je een voorbeeld zien van de vormgeving van een HvA uitnodiging. Wil je een uitnodiging laten maken, neem dan contact op met Communicatie of stuur een e-mail naar: huisstijl@hva.nl .

Visitekaartjes kun je bestellen bij een centraal persoon per afdeling, in de meeste gevallen is dit de office manager of (afdelings)secretaresse. .

Voor interne mededelingen en evenementen is er een standaard voorgedrukte poster ontworpen op A3- en A4-formaat, waarop tekst kan worden toegevoegd; deze variabelen kennen vaste posities. De voorbedrukte posters bestel je via Order Direct.

Wil je zelf een poster laten maken, neem dan contact op met Communicatie of stuur een e-mail naar: huisstijl@hva.nl

 

 Sjablonen om zelf te printen: 

A3 posters

 A4 posters

Powerpoint 2007 sjablonen ('pptx' bestanden)

A3 posters

A4 posters

Voorbeelden

PDF-bestanden

Het certificaat papier is dikker papier (160 gram) voorzien van het designelement en de omschrijving "certificaat". Voor andere officiële documenten is hetzelfde papier ontwikkeld maar zonder "certificaat" (voorheen slingerpapier, nu waardepapier). Tekst kan worden toegevoegd. Neem voor het bestellen contact op met het mailcentrum@hva.nl

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 1 september 2016