Hogeschool van Amsterdam

mw.  S.H. Balm (Susanne)

Project manager E-mobility & City Logistics

Susanne Balm werkt sinds 2014 bij de Hogeschool van Amsterdam als projectleider in het Onderzoeksprogramma Urban Technology. Susanne is verantwoordelijk voor het project E-mobility & City Logistics. Met dit project ondersteunt de HvA de ambitie naar zero emissie stedelijk vervoer in 2025. Samen met praktijkpartners onderzoekt, ontwerpt en test het projectteam oplossingen voor een grootschalige inzet van elektrisch vervoer voor het leveren van goederen en diensten in de metropoolregio Amsterdam. Zie:  www.hva.nl/logistiek-elektrisch.

Daarnaast is Susanne projectleider van het project CIVIC (Construction in Vicinities: Innovative Co-creation). In dit Europese project (2016-2018) werkt de HvA samen met partners uit Belgie, Zweden en Oostenrijk aan de optimalisatie van bouwlogistiek waarbij stakeholder participatie in de evaluatie van alternatieven een grote rol speelt.  

Tot slot werkt Susanne samen met de afdeling Facility Services UvA-HvA aan het verduurzamen van de goederenstromen naar de verschillende UvA en HvA locaties. Als grote publieke inkoper neemt FS graag haar verantwoordelijk en voor Susanne is dit een mooie kans om het motto “practice what you preach” waar te maken.

Susanne heeft de Master Spatial Transport and Environmental Economics en de Bachelor Bedrijfswetenschappen afgerond aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na haar studie werkte zij drie jaar bij TNO als consultant Logistiek op het gebied van duurzaamheid en stadsdistributie.