Zoeken
Loading
Open Dag

Technische Informatica

Het cluster ICT van de Hogeschool van Amsterdam bestaat uit vijf richtingen, opgebouwd uit de drie opleidingen Informatica, Business IT & Management en Technische Informatica
(zie schema ICT-opleidingen).

Naast Software Engineering en System and Network Engineering wordt er binnen de opleiding Technische Informatica specifiek aandacht besteed aan Embedded Systems en Industrial Automation.

Embedded Systems

In het hart van alle intelligente apparaten (mobiele telefoons, dvd-recorders, parkeerautomaten, toegangscontrolesystemen en RFID) zit een ingebouwd of ‘embedded’ computersysteem. Je leert in overleg met opdrachtgevers en toekomstige gebruikers ontwerpspecificaties vast te stellen die aan het ontwerp en de bouw van deze software en hardware voorafgaan. Je bouwt de software en een deel van de hardware. Het testen van deze software op betrouwbaarheid en correctheid is een essentieel onderdeel van dat proces.

Aan het woord

Ingmar Hendriks (26), cum laude afgestudeerd in 2011

‘Een typische TI-student wil tot op bitniveau uitzoeken hoe zijn laptop werkt’

Lees meer

Industrial Automation

Op steeds meer plekken werken zelfstandige machines samen om een product te maken, in fabrieken maar ook op containerterminals of in drukkerijen. Dit is het werkterrein van de Industrial Automation. Je leert om in multidisciplinaire teams van technici, managers en ICT’ers het geheel te overzien en een systeem te ontwerpen. Zo leer je intelligente machines, zoals robots, programmeren en netwerken ontwikkelen die de machines met elkaar laten communiceren. Daarnaast leer je systemen te ontwikkelen waardoor het geheel bestuurd kan worden en waardoor de bedrijfsleiding van relevante informatie kan worden voorzien.

Schema ICT-opleidingen

ict tabel 2

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in techniek? Lijkt het je leuk om samen met anderen te werken aan software èn hardware? Heb je talent voor wiskunde? Dan is Technische Informatica mogelijk iets voor jou!

Wat wil jij worden?

Bij Technische Informatica leer je hardware en software programmeren. Je kan met software sensoren uitlezen en apparaten aansturen. Je kunt bijvoorbeeld een huis volledig automatiseren, ervoor zorgen dat een auto geen bestuurder nodig heeft of de nieuwste toepassing van een smarttelefoon helpen ontwikkelen.

Waarom Technische Informatica bij de HvA?

Studiekeuze
Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juiste plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap doorloopt. Zo onderzoek je je interesses, talenten en mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school bij je keuzeproces. Zij kunnen je zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.