Zoeken
Loading
Open Dag

Media, Informatie en Communicatie

Wil je graag werken in de mediawereld en meebepalen waar media aandacht aan besteden? Denk je na over de invloed van de media en zou je bijvoorbeeld zelf een nieuw medium in de markt willen zetten? Ben je goed in taal maar schrik je niet van cijfers? Denk je erover na waarom de ene cover meer aantrekkingskracht heeft dan de andere? Ben je nieuwsgierig en geïnteresseerd in actualiteit? Wil je een expert worden in het vinden en toegankelijk maken van de juiste informatie? Dan is de opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) wellicht de juiste studie voor jou.

Aan het woord

Tom de Munck, vierdejaarsstudent

‘Bij MIC krijg je veel persoonlijke aandacht en dat is heel goed voor je leerproces’

Lees meer

Iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig en heb je een brede interesse? Ben je taalvaardig en kun je met cijfers overweg? Volg je de ontwikkelingen in de media op de voet? Heb je oog voor de inhoud en de vormgeving van crossmediale uitingen, zowel online als offline? MIC leidt je graag op tot tot de allround mediaprofessional van morgen. Je leert alles over productie, redactie en marketing van crossmediale uitingen. Naast de voltijdopleiding kun je ook de deeltijdopleiding volgen.

Wat wil jij worden?

Na de opleiding MIC kun je veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als redacteur of producer bij web, print, tv en/of radio, als communitymanager of als mediamarketeer. Bekende werkgevers zijn Sanoma, Radio 2, NU.nl, NOS op 3 en Het Parool. Ook kun je aan het werk als zelfstandig ondernemer. Binnen de opleiding hebben we daar veel aandacht voor.

Waarom Media, Informatie en Communicatie bij de HvA?

Studiekeuze
Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juiste plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap doorloopt. Zo onderzoek je interesses, talenten en de mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school, bij je keuzeproces. Zij kunnen je zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.

Numerus Fixus (Loting)

De belangstelling voor MIC is al jaren erg groot. De laatste jaren werken we daarom met een numerus fixus. Dit betekent dat je ingeloot moet worden. De aanmelddatum voor de loting voor studiejaar 2014-2015 is reeds verstreken. Maar je kunt je nog steeds aanmelden (lees onderstaande alinea).

Aanmelden na 15 mei

Wil je je alsnog aanmelden voor MIC? Dat kan. Je komt dan op een wachtlijst terecht. De ervaring leert dat we nog veel mensen van de wachtlijst kunnen plaatsen. In de eerste week van augustus krijg je bericht of je eind augustus 2014 met de opleiding MIC kunt starten. Dit gaat op volgorde van datum van aanmelding. Met andere woorden: hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans is dat je geplaatst wordt bij de opleiding MIC.