Zoeken
Loading
Open Dag

Logistiek en Economie

Het nieuwste jurkje van je favoriete merk hangt in de winkel. Maar hoe is het transport geregeld van de fabriek in Zuidoost-Azïe naar de winkel? Hoe wordt de levertijd in de gaten gehouden? En hoe zorg je ervoor dat de collectie elke maand kan wisselen? Met dit soort vragen krijg je te maken als je Logistiek en Economie hebt gestudeerd. Of het nu gaat om goederen, informatie, mensen, energie of geld: na deze opleiding kun je het in goede banen leiden. De belangrijkste bedrijfsprocessen lopen op rolletjes dankzij een breed inzetbare logistiek manager.

Is Logistiek en Economie iets voor jou?

Vind je het een uitdaging om van alles in goede banen te leiden? Houd je van organiseren? Voel je je aangetrokken tot een combinatie van logistiek, economie en bedrijfskunde? Dan is de studie Logistiek en Economie misschien wel iets voor jou.

Van logistiek planner tot supply chain manager

Als je het bachelordiploma Logistiek en Economie behaald hebt, kun je aan de slag in tal van beroepen die te maken hebben met logistiek en planning. Misschien word je logistiek planner en zorg je voor een goed verloop van de goederenstromen binnen een winkelketen. Of help je als logistiek consultant bij het verkorten van wachttijden in een ziekenhuis. Na een paar jaar ben je wellicht supply chain manager en draag je zorg voor het onderhouden van de relaties met leveranciers en klanten.

Meer dan transport

Bij logistiek denken veel mensen meteen aan transport. En natuurlijk leer je bij Logistiek en Economie hoe je goederen het best kunt transporteren van de ene naar de andere locatie. Maar belangrijker is misschien nog wel dat je omvangrijke bedrijfsprocessen leert beheersen. Dat vereist organisatorisch talent en strategisch denkvermogen. Een goed logistiek manager draait zijn hand niet om voor dat soort zaken.