Zoeken
Loading
Open Dag

Academie voor Lichamelijke Opvoeding

Officiële naam: Leraar Lichamelijke Opvoeding

Je bent fit, enthousiast en graag actief. Maar je belangrijkste doel is kinderen leren bewegen en sporten. Op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) krijg je een uitgekiend bewegingsprogramma plus training in onderwijskundige, organisatorische en leidinggevende vaardigheden.

Op de ALO word je opgeleid tot eerstegraadsdocent lichamelijke opvoeding. Na je opleiding kun je in principe lesgeven binnen alle typen onderwijs: van basisonderwijs en voortgezet onderwijs tot mbo en hbo. Je stimuleert dan leerlingen en begeleidt hen bij hun ontwikkeling en interesse in sport en bewegen. Daarnaast is er vaak ook de mogelijkheid om in het speciaal onderwijs (kinderen met leer- en opvoedingsproblemen), in de medische fitness (revalideren, het begeleiden van mensen na een ongeluk bijvoorbeeld) of als trainer/coach te gaan werken.

De ALO past bij jou als je:

Waarom bij de HvA?

Toelatingstoets

Voor de ALO moet je een aanvullende toelatingstoets afleggen en medisch gekeurd worden door een onafhankelijk sportarts. Deze medische keuring wordt door de opleiding gecoördineerd en vindt plaats op de locatie van de ALO. Om aan de toets te kunnen deelnemen moet je je vóór 1 maart 2014 bij de opleiding inschrijven. Kijk hier voor meer informatie over de toelatingstoets.

Studievoorlichting

Wil je meer informatie over de ALO? Bel tussen 9.30 en 16.00 uur (ma-vr) met de afdeling Studievoorlichting,
tel. 020 – 599 54 22.  Mailen kan ook: studievoorlichting@hva.nl.

Voor opleidingsspecifieke vragen kun je contact opnemen met Nicole van Geffen, tel. 020 – 595 34 41 of via e-mail: alo@hva.nl.

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding is bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) bekend onder de naam Leraar Lichamelijke Opvoeding.