Zoeken
Loading
Open Dag

Leraar Wiskunde

Officiële naam: Leraar Wiskunde Tweedegraads

Hoe groot is de kans op een miljoen in de Staatsloterij? Hoe presenteer je gegevens in een duidelijke grafiek? Hoe veilig is de viercijferige code van een bankpas? Met het behandelen van dit soort vragen kun je als leraar wiskunde leerlingen laten zien hoe leuk en praktisch wiskunde is. Tijdens de opleiding doe je natuurlijk veel wiskundige kennis op, maar je besteedt ook veel aandacht aan didactiek. Veel leerlingen vinden wiskunde moeilijk, maar met jouw hulp en enthousiasme zullen ze problemen én de wereld om hen heen beter begrijpen.

Leraar Wiskunde iets voor jou?

Ligt je interesse bij exacte vakken en hou je van zoeken naar verklaringen, verbanden en oplossingen? Als docent Wiskunde moet je naast passie voor het vak ook graag met jongeren willen werken en het leuk vinden om kennis over te dragen. Spreekt dat je wel aan? Dan is dit misschien de opleiding voor jou. Om vast te stellen of deze opleiding echt goed bij je past, voeren wij een studiekeuzegesprek met je.

Werkveld leraar Wiskunde

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als tweedegraadsleraar op het vmbo, in de bve (mbo en volwasseneneducatie) en in de onderbouw havo en vwo. Je kunt kiezen voor een rol als mentor of coördinator, of je kunt doorgroeien tot schoolleider. Ook bij de overheid en in het bedrijfsleven zijn er kansen op een baan. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als redacteur bij een educatieve uitgeverij of bij een adviesbureau.

Afstudeerrichting

Bij de HvA kun je kiezen voor een afstudeerrichting: lesgeven op het (v)mbo of in de onderbouw havo/vwo. Je opleiding sluit daardoor aan bij wat je nodig hebt als je straks voor de klas staat.

Studiekeuze

Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juist plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap
doorloopt. Zo onderzoek je interesses, talenten en de mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school bij je keuzeproces. Zij kunnen je
zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.