Zoeken
Loading
Open Dag

Leraar Techniek

Officiële naam: Leraar Techniek Tweedegraads

Een groot deel van onze beroepsbevolking houdt zich bezig met het bedenken van creatieve oplossingen om onze wereld efficiënter, meer beheersbaar en leefbaarder te maken. Daarvoor moeten jongeren worden opgeleid die aan de ene kant zicht hebben op de maatschappelijke en sociale onderwerpen die spelen en die aan de andere kant innovatieve, creatieve oplossingen hiervoor kunnen bedenken en maken. In deze opleiding leer je hoe je als professional jongeren weet te interesseren voor technologie. En ook hoe zij kunnen komen tot innovaties of technologische oplossingen. Leraar Techniek is daarom een boeiende baan.

Leraar Techniek iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig en creatief? Iemand die het een uitdaging vindt om na te denken over hoe je tot innovaties komt? Als je ook graag met jongeren werkt, stevig in je schoenen staat en het leuk vindt om kennis over te dragen, dan is dit misschien jouw opleiding. Om vast te stellen of deze opleiding echt goed bij je past, voeren wij een studiekeuzegesprek met je.

Werkveld Leraar Techniek

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als tweedegraadsleraar op het vmbo of in de onderbouw van het voortgezetonderwijs. Techniek is namelijk een verplicht vak in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Maar je kunt ook kiezen voor een functie in het bedrijfsleven, bij de overheid of semi-overheid.

Veel aandacht voor praktijk

Vanaf het eerste jaar loop je stage, in het onderwijs maar ook in een bedrijf.

Studiekeuze

Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juist plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap
doorloopt. Zo onderzoek je interesses, talenten en de mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school bij je keuzeproces. Zij kunnen je
zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.