Zoeken
Loading
Open Dag

Leraar Nederlands

Officiële naam: Leraar Nederlands Tweedegraads

Taal is een belangrijk sociaal instrument. In de dagelijkse omgang, in contacten tussen instellingen, overheden, bedrijven, leerlingen, burgers en klanten. En natuurlijk is een groot deel van onze cultuur verankerd in taal. Taal leeft, ontwikkelt zich voortdurend en is van ons allemaal. Aan de HvA leiden we je op tot een leraar Nederlands die leerlingen helpt de taal te beheersen en in te zetten voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Leraar Nederlands iets voor jou?

Hou je van lezen en heb je belangstelling voor jeugdliteratuur? Ga je graag naar toneel, film en andere culturele uitingen? Vind je een correct gebruik van de Nederlandse taal belangrijk? Ben je bovendien geboeid door jongeren en hun taal, dan past de opleiding tot leraar Nederlands misschien bij jou. Om vast te stellen of deze opleiding echt goed bij je past, voeren wij een studiekeuzegesprek met je.

Werkveld Leraar Nederlands

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als tweedegraadsleraar op het vmbo, in de bve (mbo en volwasseneneducatie) en in de onderbouw havo en vwo.

Studiekeuze

Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juist plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap
doorloopt. Zo onderzoek je interesses, talenten en de mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school bij je keuzeproces. Zij kunnen je
zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.