Zoeken
Loading
Open Dag

Leraar Natuurkunde

Officiële naam: Leraar Natuurkunde Tweedegraads

Tijdens je studie leer je hoe je abstracte principes kunt toepassen op praktijksituaties. Je krijgt vakken als Elektriciteit en Elektronica, Biochemie, Stoffen en Scheikundige reacties en Atomen en Moleculen. Daarnaast krijg je vakken die je voorbereiden op het leraarschap, zoals Vakdidactiek. Praktijkervaring doe je op tijdens de stages.

Natuurkunde iets voor jou?

Telefoneren en internetten via glasvezelkabels. Zonne-energie en plasmaschermen. Natuurkunde is een boeiend en actueel vak. Tijdens de opleiding leer je hoe je ingewikkelde materie op een heldere manier kunt uitleggen. Ben jij geboeid door natuurkunde, werk je graag met jongeren en vind je het leuk om je kennis over te dragen? Dan is dit misschien jouw opleiding. Om vast te stellen of deze opleiding echt goed bij je past, voeren wij een studiekeuzegesprek met je.

Werkveld leraar Natuurkunde

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als tweedegraadsleraar Natuur- en Scheikunde op het vmbo, in de bve (mbo en volwasseneneducatie) en in de onderbouw havo en vwo.

Twee opleidingen in één – Twee bevoegdheden

Studenten Natuur- en Scheikunde hebben de eerste jaren veel dezelfde vakken. Deze aanpak sluit aan bij de ontwikkeling in de basisvorming in het vmbo waar natuurkunde en scheikunde als één gecombineerd vak worden aangeboden. Omdat het studieprogramma ook veel individuele keuzeruimte biedt, kun je je studie zó inrichten dat je na vier jaar twee bevoegdheden hebt. Je kunt die ruimte ook gebruiken om je in een heel andere richting te specialiseren. Bijvoorbeeld in informatie- en communicatietechnologie of leerlingbegeleiding.

Afstudeerrichting

Bij de HvA kun je kiezen voor een afstudeerrichting: lesgeven op het (v)mbo of in de onderbouw havo/vwo. Je opleiding sluit daardoor aan bij wat je nodig hebt als je straks voor de klas staat.

Studiekeuze

Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juist plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap
doorloopt. Zo onderzoek je interesses, talenten en de mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school bij je keuzeproces. Zij kunnen je
zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.