Zoeken
Loading
Open Dag

Leraar Mens en Technologie

Officiële naam: Leraar Mens en Technologie Tweedegraads

Hoe creëer je een woonomgeving waarin ouderen zo lang mogelijk verantwoord zelfstandig kunnen functioneren? Zijn er goedkopere en continue vormen van energievoorziening mogelijk? En hoe realiseer je snellere wijzen van vervoer en transport die ook nog duurzaam zijn? Als leraar Mens en Technologie geef je les in de techniek aan leerlingen in het beroepsonderwijs op (vmbo praktisch en mbo) en begeleidt je hen om samen oplossingen te bedenken hiervoor. Want bijvoorbeeld gezondheidszorg, energie, media en logistiek vragen voortdurend om technologische innovaties. Daarnaast coach en inspireer je jongeren bij hun keuze voor een technisch beroep.

Een nieuwe opleiding

De nieuwe opleiding tot leraar Mens en Technologie aan de HvA sluit helemaal aan bij de ontwikkelingen in het vmbo en mbo. Je wordt breed opgeleid, maar door een afstudeerrichting vanaf je derde jaar haal je ook een onderwijsbevoegdheid in een of meer van de technische vakken. Met je medestudenten word je uitgedaagd om creatieve technologische toepassingen te bedenken voor sociale en maatschappelijke vraagstukken. Zo leer je niet alleen van de docenten maar ook van elkaar.
Klik hier voor voorbeelden van projecten

Leraar Mens en Technologie iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig, inventief, creatief en communicatief? Zie je snel het belang van een nieuwe technologische ontwikkeling voor de maatschappij? En denk je dat je leerlingen in het beroepsonderwijs kunt enthousiasmeren en inspireren tot een bewuste keuze voor een loopbaan in een van de technische beroepen? Dan is de opleiding tot leraar Mens en Technologie misschien wel iets voor jou. Om vast te stellen of deze opleiding echt bij je past, voeren wij een studiekeuzegesprek met je.

Werkveld leraar Mens en Technologie

In het onderwijs is momenteel vraag naar goed opgeleide, gemotiveerde leerkrachten. Deze nieuwe opleiding sluit aan bij de huidige ontwikkelingen in voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. Je kunt aan de slag als tweedegraads leraar in het vmbo en het mbo. Ook kun je kiezen voor functies bij de overheid of in het bedrijfsleven.

Studiekeuze

Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juist plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap
doorloopt. Zo onderzoek je interesses, talenten en de mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school bij je keuzeproces. Zij kunnen je
zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.

Nieuwe opleiding

De opleiding Leraar Mens en Technologie is een nieuwe opleiding en vervangt de opleidingen:
• Leraar Bouwkunde
• Leraar Bouwtechniek
• Leraar Elektrotechniek
• Leraar Mechanische Techniek
• Leraar (Motor)voertuigentechniek
• Leraar Werktuigbouwkunde