Zoeken
Loading
Open Dag

Leraar Horeca en Voeding

Officiële naam: Leraar Consumptieve Techniek I en II

In deze opleiding staat voeding centaal. Je leert over de productie van grondstoffen en de bereiding van halffabricaten en eindproducten. Je krijgt vakken als Praktijkvaardigheden Horeca en Bakkerij, Biologie, Scheikunde en Voedingstechnologie. Ook volg je vakken die je voorbereiden op het leraarschap, zoals Didactiek en Klassenmanagement. Je leert hierbij hoe je lesstof uitlegt, vaardigheden aanleert en leerlingen verbetert en stimuleert. Praktijkervaring doe je op tijdens stages en projecten.

Horeca en Voeding iets voor jou?

Als docent werk je graag met jongeren, je staat stevig in je schoenen en je hebt liefde voor je vak. Ben jij een technische vakman of -vrouw en wil je de kennis, inzichten en vaardigheden uit je beroepsloopbaan aan vmbo en mbo-leerlingen doorgeven? Dan is dit misschien jouw opleiding. Om vast te stellen of deze opleiding echt goed bij je past, voeren wij een studiekeuzegesprek met je.

Werkveld leraar Horeca en Voeding

Na het behalen van je diploma kun aan de slag als tweedegraadsleraar op het vmbo en in de bve (mbo en volwasseneneducatie). Je kunt ook werken als mentor, decaan of doorgroeien tot schoolleider.

Studiekeuze

Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juist plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap
doorloopt. Zo onderzoek je interesses, talenten en de mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school bij je keuzeproces. Zij kunnen je
zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.