Zoeken
Loading
Open Dag

Leraar Frans

Officiële naam: Leraar Frans Tweedegraads

Hoe wordt de Franse president eigenlijk gekozen? Hoe belangrijk is Arthur Rimbaud voor de Franse poëzie? En is het chanson in Frankrijk nog steeds zo populair? Bij de studie voor leraar Frans houd je je bezig met alles wat met Frankrijk te maken heeft. Als leraar Frans laat je je leerlingen zien dat het leren van de Franse taal nuttig is en écht niet moeilijk. Je geeft op een eigentijdse manier les, waarbij je ook gebruikmaakt van liedjes, films, tv, tijdschriften en internet. Zo leren ze op een aantrekkelijke manier Frans.

Leraar Frans iets voor jou?

Als leraar Frans ben je niet alleen gericht op het lesgeven in Frans, maar ook op de economische, culturele, historische en sociale situatie in de gebieden waar deze taal wordt gesproken. Daarnaast sta je als docent stevig in je schoenen en vind je het leuk om kennis over te dragen. Wil jij jongeren inspireren en heb je gevoel voor taal? Dan is deze opleiding misschien geschikt voor jou. Om vast te stellen of deze opleiding echt goed bij je past, voeren wij een studiekeuzegesprek met je.

Werkveld Leraar Frans

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als tweedegraadsleraar op het vmbo, in de bve (mbo en volwasseneneducatie) en in de onderbouw havo en vwo. Naast lesgeven kun je ook commerciële functies vervullen of bijvoorbeeld in de toeristische sector gaan werken.

Afstudeerrichting

Bij de HvA kun je kiezen voor een afstudeerrichting: (v)mbo of onderbouw havo/vwo. Je opleiding sluit daardoor aan bij wat je nodig hebt als je straks voor de klas staat.

Tijdens je opleiding is Frans zoveel mogelijk de voertaal. Om het niveau van je kennis en beheersing van de Franse taal te bepalen, wordt de Test de Connaissance du Français afgenomen. Dit is een internationaal erkende test.

Studiekeuze

Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juist plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap
doorloopt. Zo onderzoek je interesses, talenten en de mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school bij je keuzeproces. Zij kunnen je
zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.