Zoeken
Loading
Open Dag

Leraar Engels

Officiële naam: Leraar Engels Tweedegraads

Waarom wacht een Engelsman altijd keurig op z’n beurt? En hoe goed is de kennis van het Engels eigenlijk onder de huidige Nederlandse jeugd? Leeft Shakespeare nog voort in ‘good old England’? Op de lerarenopleiding Engels leer jij de taal spreken zoals een ‘native speaker’ en je verdiept je in de Engelse en Amerikaanse cultuur en literatuur. Als leraar Engels breng je de leerlingen liefde voor de taal bij. Met literatuur, maar ook met films, tijdschriften en songteksten. En tijdens de Study Abroad leer je de taal in de praktijk gebruiken.

Leraar Engels iets voor jou?

Als docent moet je stevig in je schoenen staan en jongeren kunnen inspireren. Heb jij een passie voor Engels en vind je het leuk om met jongeren te werken en kennis over te dragen? Dan is dit misschien de opleiding voor jou. Om vast te stellen of deze opleiding echt goed bij je past, voeren wij een studiekeuzegesprek met je.

Werkveld leraar Engels

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag gaan als tweedegraadsleraar op het vmbo, in de bve (mbo en volwasseneneducatie) en in de onderbouw havo en vwo. Naast lesgeven kun je ook in diverse commerciële functies, in de toeristische sector of in de reiswereld gaan werken.

Afstudeerrichting

Bij de HvA kun je kiezen voor een afstudeerrichting: lesgeven op het (v)mbo of in de onderbouw havo/vwo. Je opleiding sluit daardoor aan bij wat je nodig hebt als je straks voor de klas staat.

Studiekeuze

Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juist plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap
doorloopt. Zo onderzoek je interesses, talenten en de mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school bij je keuzeproces. Zij kunnen je
zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.