Zoeken
Loading
Open Dag

Leraar Algemene Economie

Officiële naam: Leraar Algemene Economie Tweedegraads

Bij de lerarenopleiding Algemene Economie kijk je met een economische bril naar de maatschappij, maar wel in je rol als toekomstig docent. Je krijgt vakken als Consumeren en Geld, Marktonderzoek, Geld en Banken en Orde en Groei. Ook volg je vakken die gericht zijn op de beroepspraktijk zoals Didactiek. Je leert hierbij hoe je lesstof uitlegt, vaardigheden aanleert en leerlingen verbetert en stimuleert. Tijdens de stages maak je kennis met de beroepspraktijk en verschillende aspecten van lesgeven.

Leraar Economie iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig hoe de wereld economisch in elkaar zit? Als leraar heb je passie voor je vak én je vindt het leuk om jongeren te inspireren en kennis bij te brengen. Spreekt dit je aan en heb je een ruime voldoende voor dit vak? Dan is deze opleiding misschien iets voor jou. Om vast te stellen of deze opleiding echt goed bij je past, voeren wij een studiekeuzegesprek met je.

Werkveld leraar economie

Op dit moment kun je aan de slag als tweedegraadsleraar op het vmbo, in de bve (beroepsonderwijs en volwassenen-educatie) en in de onderbouw havo en vwo. Je kunt ook kiezen voor een rol als mentor of decaan of doorgroeien tot schoolleider. Ook bij de overheid en in het bedrijfsleven zijn er beroepsmogelijkheden voor afgestudeerden.

Twee bevoegdheden: Algemene Economie en Bedrijfseconomie

Tijdens het eerste jaar volg je veel dezelfde vakken; later kies je met welke richting je verder gaat. Als je gebruik maakt van de minorruimte biedt de HvA de opleiding Algemene Economie en Bedrijfseconomie als geïntegreerd pakket aan. Je krijgt dan ook twee bevoegdheden als je afstudeert.

Afstudeerrichting

Bij de HvA kun je kiezen voor een afstudeerrichting: lesgeven op het (v)mbo of in de onderbouw havo/vwo. Je opleiding sluit daardoor aan bij wat je nodig hebt als je straks voor de klas staat.

Studiekeuze

Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juist plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap
doorloopt. Zo onderzoek je interesses, talenten en de mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school bij je keuzeproces. Zij kunnen je
zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.