Zoeken
Loading
Open Dag

Leraar Biologie

Officiële naam: Leraar Biologie Tweedegraads

Wat zijn de oorzaken van de achteruitgang van de bijenstand? Hoe verklaar je de opmars van de steenmarter? En wat is het gevaar van de ziekenhuisbacterie MRSA? Interessante vragen die aan de orde komen bij de lerarenopleiding Biologie. Een boeiend vak met de mens en de natuur als werkterrein. Je gaat op zoek naar oplossingen voor serieuze problemen op onze planeet. Je leert leerlingen te prikkelen anders te kijken en na te denken. En je inspireert ze tot het doen van verrassende ontdekkingen, in practica op school, maar ook ‘in het veld’ en thuis.

Leraar biologie iets voor jou?

Als docent moet je stevig in je schoenen staan en jongeren kunnen inspireren. Heb jij een passie voor biologie en vind je het leuk om met jongeren te werken en kennis over te dragen? Dan is dit misschien de opleiding voor jou. Om vast te stellen of deze opleiding echt goed bij je past, voeren wij een studiekeuzegesprek met je.

Werkveld leraar biologie

Na je studie kun je Biologie geven op het vmbo en in de onderbouw van havo en vwo.  Op het mbo mag je de vakken op het gebied van landschapsbeheer, dier- en plantverzorging, anatomie en fysiologie geven. Buiten het onderwijs kun je bijvoorbeeld aan de slag als educatief medewerker, voorlichter bij een organisatie voor natuurbeheer of bij een gemeentelijke milieuafdeling.

Afstudeerrichting

Bij de HvA kun je kiezen voor een afstudeerrichting: lesgeven op het (v)mbo of in de onderbouw havo/vwo. Je opleiding sluit daardoor aan bij wat je nodig hebt als je straks voor de klas staat.

Studiekeuze

Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juist plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap
doorloopt. Zo onderzoek je interesses, talenten en de mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school bij je keuzeproces. Zij kunnen je
zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.