Zoeken
Loading
Open Dag

Leraar Bedrijfseconomie

Officiële naam: Leraar Bedrijfseconomie Tweedegraads

Hoe kon een bedrijf als Microsoft in amper 25 jaar uitgroeien tot een wereldtopper? Hoe zet je een onderneming op en hoe maak je die succesvol? En wat is het belang van reclame en marktonderzoek daarbij? Als leraar bedrijfseconomie houd je je bezig met dit soort vragen. Je deelt met jouw klas de kennis en inzichten die je tijdens je studie hebt verworven. Daarnaast weet je alles van lesgeven. Je helpt leerlingen ontdekken dat de ondernemingswereld ook voor hen geweldige mogelijkheden in petto heeft.

Leraar Bedrijfseconomie iets voor jou?

Als docent heb je passie voor je vak én je vindt het leuk om jongeren te inspireren en kennis bij te brengen. Spreekt dit je aan? Dan is deze opleiding misschien geschikt voor jou. Om vast te stellen of deze opleiding echt goed bij je past, voeren wij een studiekeuzegesprek met je.

Werkveld leraar economie

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als tweedegraadsleraar op het vmbo, in de bve (mbo en volwasseneneducatie) en in de onderbouw havo en vwo. Je kunt ook kiezen voor een rol als mentor of decaan of doorgroeien tot schoolleider. Ook bij de overheid en in het bedrijfsleven zijn er voor afgestudeerden kansen op een baan.

Twee bevoegdheden: Algemene Economie en Bedrijfseconomie

Aan de HvA kun je Algemene Economie en Bedrijfseconomie doen. Tijdens het eerste jaar volg je veel dezelfde vakken; later kies je met welke richting je verder gaat. Als je gebruik maakt van de minorruimte biedt de HvA de opleiding Algemene Economie en Bedrijfseconomie als geïntegreerd pakket aan. Je krijgt dan ook twee bevoegdheden als je afstudeert.

Afstudeerrichting

Bij de HvA kun je kiezen voor een afstudeerrichting: lesgeven op het (v)mbo of in de onderbouw havo/vwo. Je opleiding sluit daardoor aan bij wat je nodig hebt als je straks voor de klas staat.

Studiekeuze

Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juist plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap
doorloopt. Zo onderzoek je interesses, talenten en de mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school bij je keuzeproces. Zij kunnen je
zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.