Zoeken
Loading
Open Dag

Johan Cruyff University

Officiële naam: Commerciële Economie

Ben je geselecteerd voor de Olympische Spelen en zou je over een paar jaar wel voor het NOC*NSF willen werken? Ben je profvoetballer en wil je later marketeer worden bij een club óf train je nu hard voor de Tour de France en zie je jezelf na je wielerloopbaan als sponsormanager aan de slag gaan, dan is de leerroute aan de Johan Cruyff University (JCU) voor jou als topsporter een goede manier om je voor te bereiden op een succesvolle loopbaan in de wereld van de commerciële sport.

Is de Johan Cruyff University iets voor jou?

De Johan Cruyff University is een initiatief van Johan Cruijff en de Hogeschool van Amsterdam, opgericht om studenten de kans te geven hun studie met topsport te combineren. Bij de JCU volgen studenten de leerroute Sportmarketing van de opleiding Commerciële Economie. De leerroute van de JCU is exclusief voor topsporters die geïnteresseerd zijn in de commerciële kant van sport. Beschik je naast organisatietalent over goede communicatieve vaardigheden en ben je initiatiefrijk, dan past de leerroute Sportmarketing misschien wel bij jou. Van de studenten verwachten wij dat ze daarnaast ook beschikken over doorzettingsvermogen, zelfdiscipline en geloof in eigen kunnen. Deze eigenschappen zijn hard nodig, want studeren én presteren op het hoogste niveau is een pittige combinatie.

Sport en werk

De meeste werkgevers zijn op zoek naar medewerkers die alleen genoegen nemen met het hoogst haalbare. Als topsporter met een commercieel-economische hbo-titel heb je dan ook goede mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Zeker bij bedrijven en organisaties die actief zijn op het raakvlak van sport en commercie. Van management tot marketing en van public relations tot sponsoring, door de leerroute Sportmarketing is er veel variatie mogelijk in je werkveld.

Wat maakt de JCU zo bijzonder?

De JCU is een ‘leerroute op maat’, waarbij jouw sportcarrière centraal staat. Dankzij het unieke onderwijsconcept is het mogelijk om je zelfstudietijd naar eigen inzicht te combineren met je sport. Net als in de sport sta je er niet alleen voor. Je kunt rekenen op maximale ondersteuning van het Johan Cruyff Team. Zij helpen je om je ambities op het gebied van sport, studie én persoonlijke ontwikkeling te verwezenlijken. Bovendien ben je op de JCU met topsporters onder elkaar: niet alleen je studiegenoten, ook de medewerkers hebben een topsportachtergrond. Grote kans dat je je thuis voelt.

Cruyff Netwerk

In 1999 startten op initiatief van Johan Cruijff en de Hogeschool van Amsterdam 35 topsporters met de hbo-opleiding Sportmarketing aan de Johan Cruyff University Amsterdam. Dankzij hun discipline en doorzettingsvermogen werd dit een groot succes. Ons netwerk draagt bij aan de toekomst van de sport en de sporters. Voor meer informatie over de andere studieprogramma’s van het Cruyff Netwerk, bekijk de website: www.cruyffuniversity.org.

Officiële naam van de leerroute

De Johan Cruyff University is een leerroute van de opleiding Commerciële Economie. Dit is de officiële naam waaronder de leerroute bekend is bij DUO – IB-Groep.

Aan het woord

Marloes Wesselink, vierdejaars Johan Cruyff University

“Ik oriënteerde me op een studie die ik kon combineren met mijn topsport. De JCU bood me goede mogelijkheden: een brede opleiding in een voor mij interessant en herkenbaar vakgebied die ik kan combineren met mijn sport.”

Lees meer