Zoeken
Loading
Open Dag

Informatica

Het cluster ICT van de Hogeschool van Amsterdam bestaat uit vijf richtingen, opgebouwd uit de opleidingen Informatica, Business IT & Management en Technische Informatica
(zie schema ICT-opleidingen).

Binnen de opleiding Informatica kun je kiezen uit drie richtingen: Game Development, System & Network Engineering en Software Engineering.

Bij System & Network Engineering ga je technische infrastructuren ontwerpen, realiseren en beheren. Je leert alles over besturingssystemen (Windows, Apple iOS en Linux), computernetwerken en internet. Bij Software Engineering leer je softwaresystemen ontwerpen, realiseren en testen. Je werkt met verschillende programmeertalen en ontwikkelmethoden.

ICT-opleidingen

ict tabel 2

(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in techniek? Wil je een expert worden op het gebied van systemen, netwerken en beveiliging? Dan is System & Network Engineering een goede keus. Lijkt het je leuk om samen met anderen te werken aan gebruiksvriendelijke software? Of wil je juist goed leren programmeren? Dan is Software Engineering mogelijk iets voor jou.

Wat wil jij worden?

Aan het woord

Renee Witsenburg (22), derdejaarsstudent

‘De ICT blijft veranderen dus je moet op de hoogte blijven van de ontwikkelingen’

Lees meer

Als System & Network Engineer ben je verantwoordelijk voor de computer- en netwerkinfrastructuur binnen bedrijven. Beveiligen van netwerken en het opsporen van internetmisbruik spelen een belangrijke rol. Als Software Engineer werk je bijvoorbeeld mee aan een voorraadsysteem voor een groothandel, een webapplicatie voor een muziektheater of een app voor gebruikers van het openbaar vervoer.

Waarom Informatica bij de HvA?

Studiekeuze
Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juiste plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap doorloopt. Je onderzoekt je interesses, talenten en mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school bij je keuzeproces. Zij kunnen je helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf, maar ook in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.