Zoeken
Loading
Open Dag

Human Resource Management

Omdat veel ‘babyboomers’ binnenkort met pensioen gaan, besluit de afdeling HRM om op zoek te gaan naar nieuw jong talent. Men overweegt om twitter en Facebook in te zetten bij het werven van nieuw personeel. Zijn dit daadwerkelijk goede wervingskanalen, welke andere social media kunnen er ingezet worden? Hoe kun je ervoor zorgen dat jonge medewerkers zich thuisvoelen in een vergrijsde organisatie en niet meteen weer weg willen? Als je Human Resource Management hebt gestudeerd heb je kennis van deze zaken. Je hebt oog voor de behoeften en wensen van de werknemers en je bent sparringpartner van het management. Ook economische ontwikkelingen hebben je aandacht.

Is Human Resource Management iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in de persoonlijke ambities en talenten van mensen? Ben je communicatief sterk, maar kun je vooral ook goed luisteren? Vind je het een uitdaging om mensen te motiveren en samen te laten werken? Dan is de opleiding Human Resource Management (HRM) misschien wel echt iets voor jou.

Van HRM-functionaris tot loopbaanadviseur

Als afgestudeerd HRM’er kun je kiezen voor verschillende beroepen. Misschien word je wel HRM-functionaris bij een multinational of ga je aan de slag als medewerker werving en selectie bij een groot ziekenhuis. Wil je je meer richten op de ambities van de werknemer, dan kun je na je studie voor een carrière als (zelfstandig) loopbaanadviseur kiezen.

Excellentieprogramma

Aan het woord

Junya Fecunda, 3e jaar Human Resource Management

"Tijdens mijn mbo-stage op Curaçao op een afdeling financiële administratie kreeg ik contact met de HRM- afdeling. Dat vond ik interessant, toch ging ik eerst Financial Services Management studeren in Utrecht. Cijfers zijn niet mijn sterkste punt. Ik wilde de mensenkant op. De Hogeschool van Amste

Lees meer

Als je alles in huis hebt om tot de top van het HRM-vak door te dringen, dan kun je vanaf blok 3 in het eerste jaar in aanmerking komen voor Studium Excellentie. Je verdiept je in diverse HRM-thema’s, wordt gecoacht door mensen uit het bedrijfsleven en volgt een maatschappelijk project. Ook volg je extra keuzemodules binnen Economie en Management, zoals Filosofie of Nobelprijswinnaars binnen Economie. Een aanrader voor toptalenten.