Zoeken
Loading
Open Dag

HBO-Rechten

Bij HBO-Rechten is voor studiejaar 2014-2015 nog plaats!

HBO-Rechten is een opleiding waarvoor een numerus fixus geldt. De numerus fixus voor september 2014 is vastgesteld op 750 plaatsen. Op dit moment is dit aantal nog niet behaald en is er nog plaats. Wil je dit jaar nog starten met de opleiding? Meld je dan uiterlijk 31 augustus 2014 aan via Studielink.

Als je kiest voor HBO-Rechten, dan kies je voor een praktijkgerichte juridische opleiding die opleidt tot een nieuw type jurist. Studeer je hier af, dan ben je in staat om theoretische kennis te koppelen aan de praktische vaardigheden waaraan de beroepspraktijk behoefte heeft. Je beschikt over een stevige juridische basis, zodat je zelfstandig dossiers kunt voorbereiden, ordenen en behandelen. Bovendien verwerf je kennis en vaardigheden die je in staat stellen bij te dragen aan de effectieve organisatie van uiteenlopende juridische processen.

Tijdens je studie krijg je dan ook vakken als projectmanagement, organisatiekunde, kennismanagement en juridische kwaliteitszorg. Daarnaast richt de opleiding zich sterk op het leren zoeken, analyseren, opslaan en beheren van (juridische) informatie. Ook communicatieve vaardigheden en taalbeheersing zijn belangrijke onderdelen in het onderwijsprogramma.

Diploma HBO-Rechten

Met een diploma HBO-Rechten op zak, kun je uiteenlopende juridische functies vervullen. Voorbeelden:

Onder Beroepen/werkveld vind je meer video’s en voorbeelden van afgestudeerden in de praktijk.

Video: Hassana el Hadouchi – juridisch medewerker GGN

HBO-Rechten iets voor jou?

Om de opleiding HBO-Rechten goed te kunnen doorlopen, is het belangrijk dat je kunt analyseren en ordenen. Je moet zorgvuldig werken, in korte tijd veel theorie leren en affiniteit hebben met de dynamiek van de juridische wereld. Ben je maatschappelijk betrokken, beheers je de Nederlandse taal goed en heb je gevoel voor rechtvaardigheid? Dan is HBO-Rechten wellicht geschikt voor jou.

Bekijk hier de presentatie van HBO-Rechten zoals die tijdens de afgelopen open dag werd gegeven: HBO-Rechten Presentatie Open Dag

Numerus Fixus

HBO-Rechten is een populaire opleiding met meer geïnteresseerden dan opleidingsplaatsen. De opleiding heeft daarom een numerus fixus ingesteld: een beperkt aantal plekken. Dit betekent dat er geloot wordt. Om aan de loting deel te nemen, moet je je voor 1 mei inschrijven via Studielink. Vraag ruim op tijd je DigiD aan, we adviseren je dit te doen voor 1 april. We raden je ook aan om je alvast goed te oriënteren op een alternatief, voor het geval je wordt uitgeloot. Bekijk de toelatingseisen voor meer informatie over de numerus fixus.

Samenwerking HvA-UvA

HBO-Rechten komt voort uit een unieke samenwerking tussen de HvA en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) van de Universiteit van Amsterdam. Voor studenten HBO-Rechten zijn er mogelijkheden om in te stromen in een juridische master aan de FdR van de UvA. Meer over dit traject lees je bij Verder studeren.

Informatie voor werkgevers

Hebt u vacatures voor studenten, zoals een stageplaats, onderzoek of afstudeeropdracht? Dan brengt de opleiding uw vacatures graag onder de aandacht van haar studenten. Ook zijn we geïnteresseerd in vacatures voor onze afgestudeerden. Wij brengen ze graag onder de aandacht van onze alumni. Lees meer over Stages en Opdrachten HBO-Rechten op de website van het domein Maatschappij en Recht.

Studiekeuze
Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juiste plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap doorloopt. Je onderzoekt je interesses, talenten en mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school, bij je keuzeproces. Zij kunnen je zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.