Zoeken
Loading
Open Dag

Game Development

Officiële naam: Informatica

Het cluster ICT van de Hogeschool van Amsterdam bestaat uit vijf richtingen, opgebouwd uit de drie opleidingen Informatica, Business IT & Management en Technische Informatica
(zie schema ICT-opleidingen). 

Binnen de opleiding Informatica kun je kiezen uit drie richtingen: Game Development, System & Network Engineering en Software Engineering.

Bij Game Development leer je games ontwerpen, realiseren en testen. Je leert diverse technieken en talen om games te ontwikkelen. Je leert alles over gameplay en over de manier waarop je games kunt inzetten voor verschillende doeleinden.

Game Development kent twee afstudeerrichtingen. Kies je voor Game Technology dan leer je de belangrijkste technieken die nodig zijn om een game te bouwen voor de pc, tablet of mobiele telefoon. Kies je Game Design leer je de verschillende aspecten die nodig zijn bij het ontwerpen van games: inhoud, vormgeving, regels en interactie.

Schema ICT-opleidingen

ict tabel 2

Iets voor jou?

Lijkt het je leuk om in teamverband games te ontwikkelen of te ontwerpen op basis van de spelregels en aan de hand van speelbare prototypen? Lijkt het je leuk om mogelijkheden van game technologie toe te gaan passen in andere, nieuw te ontwikkelen applicaties? Ben je inventief, technisch en ondernemend? Dan is Game Development mogelijk iets voor jou! Ben jij juist geïnteresseerd in Game Art? Dan raden we je aan naar een kunstacademie te gaan.

Wat wil jij worden?

Wereldwijd is er momenteel behoefte aan goed opgeleide ICT-specialisten. Studenten Game Development zijn binnen een groot gebied inzetbaar, variërend van simulaties tot advergaming, van consoles tot mobiele platformen en van Alternate Reality Games tot ubiquitous computing.

Aan het woord

Marlon Etheredge, vierdejaarsstudent

'Met het spel Catch-22 won mijn team de Global Game Jam 2012 in Amsterdam'

Lees meer

Voorbeelden van je mogelijke werkgevers zijn de (serious) game-industrie (bijv. IJsfontein, Spil Games, Guerilla Games, Little Chicken Game Company, Vanguard Games, Paladin Studios), de creatieve industrie (bijv. Media Republic), het onderwijs (bijv. Universiteit van Amsterdam), de overheid (bijv. gemeente Amsterdam, het Rijk), het bedrijfsleven (bijv. Atos Origin, TNO, Logica, Rabobank), de scheep- en luchtvaart of de medische wereld (bijv. AMC, VU Medisch Centrum).

Waarom Game Development aan de HvA?

Studiekeuze
Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juiste plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap doorloopt. Zo onderzoek je je interesses, talenten en mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school, bij je keuzeproces. Zij kunnen je zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.

Officiële opleidingsnaam

Game Development is een leerroute van de opleiding Informatica. De benaming leerroute wordt gebruikt als het hele studieprogramma (vanaf de eerste dag van de propedeuse) afwijkt van de kernopleiding waar de route onder valt. De officiële naam waaronder de leerroute bekend is bij DUO – IB-Groep is Informatica.