Zoeken
Loading
Open Dag

AMFI - Amsterdam Fashion Institute

Officiële naam: Technische Commerciële Confectiekunde

Mode is een serieuze zaak. Achter de façade van luxe en glamour schuilt een van de grootste en meest dynamische wereldindustrieën. De wereld van de mode is bij het AMFI – Amsterdam Fashion Institute ondergebracht in drie afstudeerrichtingen: Fashion & Design, Fashion & Management en Fashion & Branding. Ben je creatief, ambitieus en heb je passie voor mode? In een vierjarige voltijdse hbo-opleiding biedt AMFI je een goede basis voor een carrière in de (internationale) modewereld.

Iets voor jou?

Bij AMFI kun je kiezen uit drie afstudeerrichtingen. Welke richting bij jou past is natuurlijk afhankelijk van jouw interesses en talenten. Hieronder krijg je per richting een indruk van de belangrijkste onderwerpen.

AMFI biedt van elke afstudeerrichting ook een Engelstalige variant aan: AMFI International Courses.

Wat wil jij worden?

De drie afstudeerrichtingen dekken alle mogelijke beroepen in de mode-industrie op hbo-niveau. Na je studie Fashion & Design kun je bijvoorbeeld terecht als Designer bij een kledingmerk als Diesel of als Fashion Forecaster bij een tijdschrift als Second Sight. Ga je voor Fashion & Management, dan kan je na je studie Production Manager bij Suitsupply worden. Heb je Fashion & Branding gevolgd, dan word je bijvoorbeeld Concept Developer bij een merk als adidas.

amfi 1

Waarom AMFI bij de HvA?

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding is bij DUO – IB-Groep bekend onder de naam Technische Commerciële Confectiekunde.

Studiekeuze
Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juiste plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap doorloopt. Zo onderzoek je interesses, talenten en de mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school, bij je keuzeproces. Zij kunnen je zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.