Zoeken
Loading
Open Dag

Commerciële Economie

Als je een nieuwe smartphone gaat ontwikkelen voor zakenmensen, hoe weet je dan aan welke nieuwe features deze doelgroep behoefte heeft? Hoe bepaal je de prijs van het toestel en via welke verkoopkanalen zet je het in de markt? Als je Commerciële Economie hebt gestudeerd, ga je op zoek naar het antwoord op deze vragen. Je weet van alles over merken, trends, consumentenbehoeften, internetmarketing en marktonderzoek. Met jouw kennis en kunde kun je ervoor zorgen dat men kiest voor jouw product of dienst en niet dat van de concurrent.

Is Commerciële Economie iets voor jou?

Heb je gevoel voor commercie, ben je ondernemend en kun je anderen goed overtuigen? Ben je creatief, innovatief en wil je weten waarom mensen een bepaald merk kopen en een ander merk laten liggen? Dan ben je misschien wel op je plek bij Commerciële Economie (CE). Heb je veel affiniteit met sport dan kun je vanaf het tweede jaar kiezen voor de afstudeerrichting Sportmarketing.

Van marktonderzoeker tot commercieel manager

Heb je de opleiding met succes afgerond, dan kom je in prinicipe in aanmerking voor veel verschillende beroepen. Misschien ga je werken als (junior) accountmanager bij een bedrijf, als marktonderzoeker of als ondernemer. Je stelt bijvoorbeeld marketingplannen op of ontwikkelt een campagne. Maar je kunt je ook bezighouden met doelgroepanalyse of marktonderzoek.

Hoe ver wil je gaan?

Als je invloed wilt hebben op de koers van een bedrijf, dan biedt CE een goede basis om na een aantal jaren werkervaring door te groeien naar een managementfunctie.

Online cursus Inleiding in Commerciële Economie

Als je na het bekijken van onze website een nog beter beeld wilt van wat de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) inhoudt, kun je bijvoorbeeld een van onze open dagen bezoeken.

Ook kun je de online cursus Inleiding in Commerciële Economie volgen. We bieden je vier webcolleges:
- Marketing
- Sales
- Marktonderzoek
- Marketingcommunicatie

Deze online cursus kun je hier www.cursio.nl volgen. Ieder webcollege neemt ongeveer twee uur in beslag:
- Drie filmpjes van ongeveer 10 minuten
- Extra stof om door te nemen
- Een aantal vragen om te kijken of je de inhoud hebt begrepen

Hopelijk krijg je een goed beeld van wat de opleiding Commerciële Economie inhoudt. Veel succes met je studiekeuze!

NB Mocht je je hebben ingeschreven voor de opleiding Commerciële Economie aan de HvA, dan krijg je automatisch een uitnodiging om deze online cursus Inleiding in Commerciële Economie te volgen. Deze cursus is een voorbereiding op de verplichte studiekeuzecheckdag.

Introductieprogramma

Om optimaal te kunnen studeren en presteren, is het van belang je medestudenten goed te leren kennen. Je gaat tenslotte tijdens je studie intensief met elkaar samenwerken. In de week voorafgaand aan de lessen (van maandag 25 augustus tot en met vrijdag 29 augustus) ga je drie dagen naar de Ardennen en volg je een Studie Beroepsoriëntatie dag (SBO-dag) op locatie Wenckebachweg. Na die introductieweek heb je een goede band opgebouwd met je klasgenoten. De ervaring leert dat een hechte band met je klasgenoten positief bijdraagt aan je studiesucces. Zorg dus dat je erbij bent en start met een voorsprong.

Aan het woord

Resley Stjeward

'Ik vind het erg leuk om met mensen in contact te zijn. Ook het bedenken wat het beste op een bepaalde doelgroep aansluit vind ik interessant. Daarom heb ik voor Commerciële Economie gekozen. Je krijgt veel interessante vakken zoals consumentengedrag, bedrijfsorganisatie en marketing.'

Lees meer