Zoeken
Loading
Open Dag

Bestuurskunde

Officiële naam: Bestuurskunde/Overheidsmanagement

Bestuurskunde is een dynamisch vakgebied waarbij de agenda wordt bepaald door burgers, de politiek en de media, maar ook door budgetten en Europese wetgeving. Het werkveld van de bestuurskundige wordt continu beïnvloed door maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen.

Ben jij een echte netwerker, iemand die creatief, sociaal en communicatief is en die daarnaast precies wil weten hoe de structuur van de overheid en maatschappelijke organisaties in elkaar steekt? Wil je werken aan actuele maatschappelijke vraagstukken op het gebied van milieu, onderwijs, integratie en veiligheid zoals bijvoorbeeld het coffeeshopbeleid van de gemeente, de realisatie van naschoolse opvang of hoe je creatieve industrie kunt aantrekken? Dan is deze opleiding Bestuurskunde wellicht geschikt voor jou. En Amsterdam is dé plek om het vak bestuurskunde te leren. Want in Amsterdam spelen veel partijen een rol bij complexe grootstedelijke vraagstukken.

De bestuurskundige als urban public professional

In een metropool als Amsterdam spelen gemeente, maatschappelijke organisaties, lokale ondernemers en burgers een rol bij complexe, grootstedelijke vraagstukken. Voor een succesvolle aanpak van deze vraagstukken zijn mensen nodig die de onderwerpen inhoudelijk kennen, maar die ook kunnen samenwerken met alle betrokken partijen om het gewenste resultaat te bereiken: Urban professionals die zich thuis voelen in een multidisciplinair team en die hart hebben voor de publieke zaak.

Informatie bachelor Bestuurskunde

Heb je belangstelling voor de opleiding Bestuurskunde? Vul dan hier je gegevens in en je ontvangt de Bestuurskunde nieuwsbrief.

Studiekeuze
Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juiste plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap doorloopt. Je onderzoekt je interesses, talenten en mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school, bij je keuzeproces. Zij kunnen je zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.