Zoeken
Loading
Open Dag

Bedrijfswiskunde

Het bepalen van de waarde van aandelen en opties. Planning van de optimale bewegingen van schepen. Het ontwikkelen van beveiligingsprocessen en codes voor internet en telebankieren. Met de opleiding Bedrijfswiskunde kun je veel kanten op.

Bij Bedrijfswiskunde draait het om het oplossen van complexe vraagstukken met behulp van wiskundige modellen. Als wiskundig ingenieur gebruik je wiskundige methoden en technieken om belangrijke managementbeslissingen te ondersteunen. Die beslissingen moeten immers zijn gebaseerd op heldere, actuele en juiste informatie.

Met welke vorm kun je zoveel mogelijk oppervlakte afbakenen op een platte tafel als je een stuk touw hebt van zes meter? Met een cirkel, driehoek, vierkant of zeshoek? Test je wiskundige kennis en beantwoord deze en andere wiskunderaadsels.

Olieboringen - olieplatformIn het eerstejaars project ‘Olieboringen’ bestuderen studenten in groepjes van vijf de olieboringen op een olieplatform. Hierna maken ze met behulp van Excel een ideale planning voor de distributie van de olie naar diverse landen.

Bedrijfswiskunde past bij jou als je:

Waarom studeren bij de HvA?