Zoeken
Loading
Open Dag

Aviation

Wereldwijd zijn er meer dan tienduizend luchthavens. De grootste luchthaven van Nederland is Schiphol. Jaarlijks reizen meer dan 51 miljoen passagiers via deze luchthaven en wordt er zo’n 1,5 miljoen ton vracht verwerkt. Bijna 480.000 vliegtuigen landden en starten op de luchthaven en er werken maar liefst 60.000 mensen bij ruim 500 bedrijven.[/intro]

Een luchthaven is dus net een echte stad: met winkels, kantoren, de politie, hotels, een apotheek, noem maar op. En deze stad gaat nooit dicht. Dag en nacht is er activiteit en zijn er faciliteiten open voor reizigers, bezoekers en werknemers. Een hoop bedrijvigheid dus. Er komt een hoop kijken bij het laten landen en opstijgen van vliegtuigen. En eenmaal in de lucht werken specialisten samen om de vlucht goed te laten verlopen. Alle activiteiten zijn met elkaar verbonden.

Er zijn dan ook verschillende banen mogelijk in de internationale wereld van Aviation. Een baan als maintenance engineer, logistiek planner, manager van een luchthaven, luchtverkeersleider of verkeersvlieger bijvoorbeeld. Maar je kunt ook denken aan functies bij de douane of beveiligingsorganisaties. De opleiding Aviation bereidt je voor op een baan binnen deze wereld en je kunt je in verschillende richtingen specialiseren.