Hogeschool van Amsterdam

Voeding en Diëtetiek

Bachelor, voltijd

Voeding is dagelijkse kost op internet, televisie, in kranten en tijdschriften. Vooral in relatie tot gezondheid, overgewicht, sport, culturen en trends. De opleiding Voeding en Diëtetiek gaat over die veelzijdige wereld van voeding en gezondheid. Breed, actueel en praktijkgericht.

De eerste anderhalf jaar volg je een breed basisprogramma. Je leert onder andere over voeding van de gezonde mens, welvaartsziekten, de samenstelling en eigenschappen van voedingsmiddelen, projectmanagement en marketing. Om goed te kunnen adviseren over een gezonde leefstijl krijg je zelf ook beweegonderwijs. Daarna kies je een van de drie afstudeerrichtingen: Nutrition & Dietetics, Nutrition & Health Promotion of Nutrition & New Product Management.

Lees meer

De contacttijd bij Voeding en Diëtetiek bestaat uit colleges, practica en project- en studiebegeleiding. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 20 uur. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten. Naast de contacttijd besteed je ca. 20 uur alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoeken, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.

Lees meer

Afgestudeerden van Voeding en Diëtetiek zijn onder andere werkzaam als zelfstandig diëtist, ziekenhuisdiëtist, beleidsmedewerker gezondheidsbevorderaar, lifestyle-adviseur, productontwikkelaar en sensorisch/marktonderzoeker.

Lees meer

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Voeding en Diëtetiek met een diploma havo, vwo of mbo-4. Voor de vooropleiding gelden geen specifieke aanvullende eisen. Indien je geen scheikunde in je vakkenpakket hebt, moet je je kennis op dit gebied in het eerste jaar van je studie - maar het liefst daarvoor - bijspijkeren.

Lees meer

Je kunt je van 1 oktober 2017 tot uiterlijk 1 mei 2018 inschrijven voor deze opleiding via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal 5 werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer

Studenten en docenten aan het woord

Studenten en docenten vertellen in onderstaand filmpje over de vakken, de studiebelasting en geven jou tips als startende student.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding