Hogeschool van Amsterdam

Voeding en Diëtetiek

Bachelor, voltijd

Voeding is dagelijkse kost op internet, televisie, in kranten en tijdschriften. Vooral in relatie tot gezondheid, overgewicht, sport, culturen en trends. De opleiding Voeding en Diëtetiek gaat over die veelzijdige wereld van voeding en gezondheid. Breed, actueel en praktijkgericht.

De eerste anderhalf jaar volg je een breed basisprogramma. Je leert onder andere over voeding van de gezonde mens, welvaartsziekten, de samenstelling en eigenschappen van voedingsmiddelen, projectmanagement en marketing. Om goed te kunnen adviseren over een gezonde leefstijl krijg je zelf ook beweegonderwijs. Daarna kies je een van de drie afstudeerrichtingen: Nutrition & Dietetics, Nutrition & Health Promotion of Nutrition & New Product Management.

Lees meer

Voeding en Diëtetiek biedt studenten 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is. Onder contacturen vallen onder meer hoor- en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding.

Lees meer

Afgestudeerden van Voeding en Diëtetiek zijn onder andere werkzaam als zelfstandig diëtist, ziekenhuisdiëtist, beleidsmedewerker gezondheidsbevordering, lifestyle-adviseur, productontwikkelaar en sensorisch/marktonderzoeker.

Lees meer

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Voeding en Diëtetiek met een diploma havo, vwo of mbo-4. Voor de vooropleiding gelden geen specifieke aanvullende eisen. Indien je geen scheikunde in je vakkenpakket hebt, moet je je kennis op dit gebied in het eerste jaar van je studie - maar het liefst daarvoor - bijspijkeren.

Lees meer

Je kunt je van 1 oktober 2016 tot uiterlijk 1 mei 2017 inschrijven voor deze opleiding via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal 5 werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Studenten en docenten aan het woord

Studenten en docenten vertellen in onderstaand filmpje over de vakken, de studiebelasting en geven jou tips als startende student.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding