Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Voeding en Diëtetiek

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2017-2018. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus. Lees meer.  

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student bij Voeding en Diëtetiek. Je krijgt een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding. Bovendien maak je kennis met de docenten en je toekomstige medestudenten.

Na aanmelding via Studielink ontvang je van Voeding en Diëtetiek per mail een uitnodiging voor een Studiekeuzecheck en een digitale vragenlijst. Het kan zijn dat mails van de HvA in je spam-folder terecht komen. Zorg dus dat je je spam-folder ook in de gaten houdt.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de studiekeuzecheck lees je enkele pagina’s lesstof. 

De studiekeuzecheck bestaat uit verschillende onderdelen. Bekijk hieronder het programma.

Programma

9:30 inloop
10:00 hoorcollege 'Berekenen van energiebehoefte en voedingswaarde'
11:30 werkcollege
12:30 pauze
13:30-15.30 toets en schrijfopdracht
vanaf 15.00 napraten met Voeding-studenten

Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je een studiekeuzeadvies.

  • dinsdag 11 april 2017
  • maandag 10 juli 2017
  • woensdag 12 juli 2017
  • dinsdag 22 augustus 2017 (alleen indien je na 1 mei 2017 bent geswitcht van studiekeuze) 

 

Twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je een schriftelijk studiekeuzeadvies. Het advies is positief als je voor de toets een voldoende haalt. Wanneer je voor de toets een onvoldoende haalt, ontvang je een negatief advies. Het is belangrijk dat je voor jezelf bedenkt wat de oorzaak van je onvoldoende kan zijn en dat je je kans op studiesucces inschat, voordat je de inschrijving voor Voeding en Diëtetiek vervolgt.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 6 juli 2017