Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Toegepaste Wiskunde

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2018-2019. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

WANNEER VINDT DE STUDIEKEUZECHECK PLAATS?

De laatste studiekeuzecheck om te kunnen starten in september 2018 met de opleiding Toegepaste wiskunde vindt plaats op donderdag 23 augustus 2018. Het programma begint om 09.15 uur en eindigt om 12.30 uur.

Deelname aan deze studiekeuzecheck is alleen mogelijk als je:

  • als zittend student in het hoger onderwijs in 2018 een negatief bindend studieadvies krijgt (of hebt gekregen) voor je huidige opleiding;
  • in het studiejaar 2017-2018 ingeschreven bent geweest bij een andere opleiding van de HvA of een andere hogeschool/universiteit en wilt switchen naar een voltijd opleiding bij de HvA;
  • al voor 1 mei 2018 een verzoek tot inschrijving hebt gedaan voor een andere opleiding in het hoger onderwijs, maar (na deelname aan de studiekeuzecheck bij die opleiding) je studiekeuze wilt wijzigen;
  • met geldige reden afwezig was bij de studiekeuzecheck en een bericht hebt gekregen dat je in augustus mee kunt doen.

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student. Voor de studiekeuzecheckdag zelf maak je een huiswerkopdracht.

Het programma in augustus ziet er als volgt uit:

09.15 – 09.30: Ontvangst in lokaal A6.44 (Leeuwenburg, 6e verdieping)

09.30 – 10.00: Calculus college

10.00 – 11.00: Wiskundetoets + pauze (neem zelf je lunch mee)

11.00 – 11.30: Statistiek college

11.30 – 12.00: Operations Research college

12.00 – 12.30: Groepsgesprekken: je spreekt een docent om een goed beeld te krijgen van de opleiding en je krijgt een advies.

Zonder deelname aan de studiekeuzecheck heb je geen toelatingsrecht tot de opleiding.
 

Ter voorbereiding van de studiekeuzecheck studeer je voor een wiskundetoets die je op de dag zelf maakt. Meer informatie hierover vindt je in de programmamail van de opleiding die je twee weken voor aanvang van de studiekeuzecheck ontvangt.

Je ontvangt na twee weken een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is gebaseerd op de kwaliteit van het gemaakte huiswerk en de wiskundetoets.

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag? Mail of bel 020 - 595 1411 (Onderwijsbureau faculteit Techniek).

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 11 juli 2018