Hogeschool van Amsterdam

Toegepaste Psychologie voltijd

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Activeer je HvA-ID via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Check deze regelmatig, anders mis je belangrijke informatie. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Toegepaste Psychologie heeft een numerus fixus: een beperkt aantal opleidingsplaatsen (350 plaatsen), omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen. Daarom vindt er een selectie plaats.

Lees verder

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres, weet je dat je inschrijving is afgerond.

Lees verder

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Vanaf het begin van het studiejaar is de MijnHvApp beschikbaar. Met deze app zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

De boekenlijst is beschikbaar via de website van Athenaeum Boekhandel.

Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je jouw collegekaart aanvraagt voor 10 augustus, dan ontvang je deze in de week van 20-24 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan na 10 augustus en voor 15 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen, moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie

De groepsindeling is op 21 augustus bekend. Je ontvangt een e-mail met de groepsindeling. Verzoeken om bij elkaar in de groep te komen, worden niet in behandeling genomen. Vanaf het moment dat de groepsindeling bekend is, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 3 september. De introductie vindt plaats in de week van 27 augustus t/m 31 augustus. In de Jaarplanning kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding. Hier vind je alle studentendecanen per opleiding.

Lees verder

Je eerste dagen bij de HvA

De HvA Introductieweek is dé introductie voor eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam. In deze week maak je kennis met de HvA, met je medestudenten en het studentenleven in Amsterdam! 

Op donderdag 30 en vrijdag 31 augustus zijn er activiteiten voor álle HvA studenten. Zo kun je op donderdag de stad verkennen, met jouw studiegenoten de mogelijkheden van HvA tijdens HvA Experience ontdekken en daarna kunnen de voetjes van de vloer tijdens het introductiefestival HvA KersVers. Op vrijdag sluit je de introductieweek af met het eindfeest in de WesterUnie. 

Meer informatie over deze activiteiten kun je (binnenkort) vinden op de HvA introductiepagina.

Introductie Toegepaste Psychologie

Het Introductieprogramma van Toegepaste Psychologie gaat van start met een tweedaags introductiekamp op het waddeneiland Texel!

Gedurende deze twee dagen maak je kennis met je eerstejaars medestudenten en worden er verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Deelname aan dit uitstapje is niet verplicht, maar als je hierbij wilt zijn, reserveer dan zondag 26 en maandag 27 augustus in je agenda!
Het doel van de introductie is het inleiden van je nieuwe studiejaar en veel mensen leren kennen. Het is de manier om studenten uit andere leergemeenschappen te ontmoeten. Bovendien leer je er ook ouderejaarsstudenten en een aantal docenten kennen die je op het kamp begeleiden. Met dit kamp kun je het nieuwe studiejaar in ieder geval knallend beginnen! Want studeren is meer dan alleen in de boeken zitten! ;)

Kosten introductieweekend

Voor het Introductieweekend op Texel vragen we een eigen bijdrage van €100,-. Dit is inclusief één overnachting, bootvervoer van en naar Texel, begeleiding, eten en leuke activiteiten. Door jezelf aan te melden, ga je akkoord met de betaling van dit bedrag. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor het weekend.

Meer informatie Introductieweekend

Als je je hebt aangemeld, ontvang je uiterlijk 22 augustus een informatiemail met daarin belangrijke informatie over het weekend. Je kan dan o.a. lezen waar en hoe laat we verzamelen op zondag 26 augustus en ontvang je een paklijst met wat je moet meenemen (bijvoorbeeld kleding voor verschillende weersomstandigheden). We overnachten in een hostel, dus je hoeft niet je hele kampeeruitrusting te verzamelen. 

Studievereniging Cortex

Het introductiekamp wordt mede georganiseerd door Cortex, de studievereniging van TP. Tijdens het kamp is het mogelijk om lid te worden van deze studievereniging, waardoor je tijdens het studiejaar 2018-2019 o.a. kan deelnemen aan interessante lezingen, reisjes en gezellige borrels.

Eerste lesweek

Na het Introductieweekend gaat de officiële eerste lesweek van start op maandag 3 september. In deze week ga je kennis maken met je docenten en medestudenten in jouw leergemeenschap en kom je alles te weten wat de opleiding Toegepaste Psychologie te bieden heeft.

Vragen

Heb je een vraag over het introductieprogramma of een algemene vraag over de opleiding, stuur dan een mail naar info-tp@hva.nl.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 2115 5262
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via de social media:

Locatie

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 11 juli 2018