Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectie

Toegepaste Psychologie

Voor studiejaar 2017-2018 is het niet meer mogelijk om je in te schrijven. De inschrijfdeadline was 15 januari.

Toegepaste Psychologie heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen (numerus fixus), omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen. Daarom vindt er een selectie plaats.

Kans op plaatsing

Toegepaste Psychologie heeft voor het studiejaar 2017-2018 een capaciteit van 365 plaatsen. Er waren 756 deelnemers aan de selectie en deze hebben op 15 april hun rangnummer gekregen, een nummer ergens tussen de 1 en de 756. De deelnemers met de nummers 1 t/m 365 hebben meteen ook een plaats aangeboden gekregen die zij binnen twee weken moeten accepteren.

Is jouw nummer 756 of vlak daaronder, dan is de kans dat je op een later moment alsnog een plaats krijgt aangeboden zéér klein. Zit jouw nummer echter vlak boven de 365, dan is je kans op een plaats best groot. Toegepaste Psychologie schat op basis van eerdere ervaring namelijk in dat niet alle deelnemers hun plaats binnen twee weken na 15 april zullen accepteren, omdat zij bijvoorbeeld toch een andere studiekeuze hebben gemaakt.

Een tweede moment dat er waarschijnlijk plaatsen vrijkomen zal zijn kort na de uitslag van de centrale eindexamens havo/vwo. Dat is het moment dat deelnemers die hun plaats al hadden geaccepteerd, deze weer moeten inleveren omdat ze helaas zijn gezakt. De HvA gaat door met het aanbieden van plaatsen tot 15 augustus.
 

Disclaimer: deze tekst is uitsluitend geplaatst ter informatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je deelgenomen aan de selectie?

Op 15 april ontvang heb je de door jou behaalde resultaten bij de selectie ontvangen van de HvA. 

Bekijk de veelgestelde vragen over de selectie voor Toegepaste Psychologie

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 22 juni 2017