Hogeschool van Amsterdam

Academische route

Toegepaste Psychologie

Wil jij tijdens je opleiding Toegepaste Psychologie theoretisch flink uitgedaagd worden en ook praktijkgericht bezig zijn? Wil je na het behalen van je diploma toelaatbaar zijn tot de selectie voor een universitaire Master Psychologie aan de UvA? Ben jij een ambitieuze vwo’er, havist of mbo-doorstromer? Dan past een hbo-opleiding met academische route van de HvA en UvA goed bij jou.

Voor wie?

Je kunt deelnemen aan de academische route als je:

  • Goed zelfstandig werkt
  • Graag uitgedaagd wordt om meer te presteren
  • Geen studievertraging hebt opgelopen
  • Het selectietraject in jaar 2 succesvol doorloopt

Programma

De academische route slaat een brug tussen de kennis en vaardigheden die je opdoet bij Toegepaste Psychologie en de kennis en vaardigheden die aansluiten bij wetenschappelijk onderwijs en onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hiertoe is een tweejarig programma opgesteld dat je naast je lesprogramma bij Toegepaste Psychologie volgt. In dit programma ligt de nadruk in het eerste jaar op statistiek en methodenleer, wetenschappelijk schrijven en wetenschappelijk redeneren. In het tweede jaar kies je een van de inhoudelijke specialisaties die voorbereiden op een van de masters.

Studiebelasting

De academische route bij Toegepaste Psychologie bestaat uit 75 studiepunten en komt gedeeltelijk in de plaats van vakken van de opleiding Toegepaste Psychologie.

Welke tracks van de master Psychologie kun je volgen?

Alle mastertracks van de master Psychologie (m.u.v. Gezondheidzorgpsychologie) zijn opgenomen (maar soms met extra eisen) in de academische route bij Toegepaste Psychologie:

Kijk voor meer informatie op de UvA mastersite. Informatie over de extra eisen vind je op de site van de mastertrack onder 'Application and admission'.

Toelating

De mastertracks zijn toegankelijk via selectie. Een afgerond kwalificatieprogramma geeft dus niet automatisch toegang. Kijk voor meer informatie op de website van de UvA.

Kosten

Het collegegeld voor een hbo-opleiding met academische route is gelijk aan het reguliere collegegeld. Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken en ander studiemateriaal.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 15 mei 2018