Hogeschool van Amsterdam

Toegepaste Psychologie

Bachelor, deeltijd

De opleiding Toegepaste Psychologie draait om mensen, hun gedrag en hun omgeving. De focus in het onderwijsprogramma is zoveel mogelijk gebaseerd op de grootstedelijke context, daarom is Amsterdam de perfecte locatie.

Toegepaste Psychologie wat voor jou?

Ben je nieuwsgierig naar het gedrag, de gedachten en de gevoelens van mensen? Houd je van de dynamiek van een multiculturele samenleving en heb je interesse in het effect dat dat heeft op het gedrag van mensen? Kun jij je verplaatsen in de situatie van anderen en probeer je met anderen mee te denken? Dan is Toegepaste Psychologie wellicht geschikt voor jou.

Toegepaste Psychologie deeltijd

In het propedeusejaar staat de basiskennis van de toegepaste psychologie centraal. Daarnaast werk je aan verschillende vaardigheden en attitudes die passen bij het beroep van een toegepast psycholoog. Het onderwijsprogramma sluit bij voorkeur aan op de werkervaring die je meeneemt. Daardoor leggen we de verbinding met de praktijk. Vanaf het tweede jaar staat ieder half jaar een kerntaak centraal. Studieloopbaanbegeleiding is een rode draad door het vierjarige programma.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 10 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is. Onder contacttijd vallen onder meer hoor- en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding. Naast de contacturen besteed je ca. 25 uren alleen of met mede-studenten aan projecten en onderzoek, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.

Lees meer

Een afgestudeerd toegepast psycholoog draagt bij aan individuele en maatschappelijke oplossingen. Voorbeelden van functies die je als toegepast psycholoog kunt vervullen zijn: (beleids)adviseur, trainer, marktonderzoeker, preventiewerker, toegepast arbeidspsycholoog, medewerker werving- en selectiebureau, assistent-psycholoog, mediator, loopbaanbegeleider en jongerenhulpverlener.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen. Als je een havo- of vwo-diploma hebt, gelden vooropleidingseisen op basis van je profiel of vakkenpakket.

Lees meer

Voor studiejaar 2017-2018 kun je je vanaf 1 oktober 2016 inschrijven aan de hand van het stappenplan inschrijven. Doe je verzoek tot inschrijving voor 1 augustus 2017. Een verplicht onderdeel van de inschrijving is de studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht