Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Toegepaste Psychologie

Na afronding van de bachelor Toegepaste Psychologie kun je ervoor kiezen om je verder te verdiepen in het sociaal wetenschappelijke vakgebied. Dat kan via een universitaire master of via een toegepaste (hbo-)master.

DOORSTROMEN NAAR ANDERE VERVOLGSTUDIES

Bij de HvA kun je in je vierde studiejaar verschillende doorstroomminoren volgen. Via de doorstroomminor Sociaalwetenschappelijk Onderzoek krijg je een aantal studiepunten vrijstelling voor een van de schakeltrajecten van de UvA. Een afgerond schakeltraject kan toegang geven tot verschillende masters aan de UvA:

  • Forensische Orthopedagogiek
  • Sociologie
  • Social Problems and Social Policy
  • Onderwijskunde
  • Opvoedingsondersteuning

De doorstroomminor Sociologie biedt een vergelijkbaar traject. De HvA kent ook een doorstroomminor Communicatiewetenschappen. Kijk voor meer informatie over deze doorstroomminoren bij Minoren.

MASTER SOCIAL WORK

Als je een aantal jaren werkervaring hebt en een ervaren professional bent, kun je aan de HvA de master Social Work in deeltijd volgen. De master Social Work is bedoeld voor hbo-geschoolde professionals in de sectoren zorg en welzijn die verdieping zoeken in hun vakgebied en willen doorgroeien in de beroepspraktijk. De opleiding voorziet in een aantoonbare maatschappelijke behoefte: senior professionals die midden in de praktijk staan en het verschil willen maken in hun organisatie.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 11 juli 2017