Hogeschool van Amsterdam

Sportkunde

Bachelor, voltijd

Zie jij jezelf werken als sportmanager of als ondernemer in de sport? Dan is Sportkunde, leerroute Sport, Management en Ondernemen, misschien iets voor jou. Je leert over management, financiƫn en ondernemen, doet actief aan sport en behaalt een trainer/coachlicentie.

Sport, management en ondernemen leer je door denken en doen te combineren. Bij de leerroute Sport, Management en Ondernemen loop je daarom al vanaf het eerste jaar stage. Tijdens deze vierjarige leerroute ontwikkel je je tot een ondernemende professional met een hart voor sport. Daarnaast krijg je de kans om onder begeleiding een eigen onderneming te starten.

Lees meer

De leerroute Sport, Management en Ondernemen biedt studenten 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is. Onder contacturen vallen onder meer hoor-en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding.

Lees meer

Afgestudeerden van de leerroute Sport, Management en Ondernemen zijn onder andere werkzaam als sportmanager, eventmanager, zelfstandig ondernemer in de sport, sportmarketeer, sportmakelaar, sportbeleidsmedewerker en combinatiefunctionaris.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Een aanvullende eis voor studenten met het havoprofiel Cultuur en Maatschappij is wiskunde A of B. Daarnaast moet je een aanvullende toelatingstoets met goed gevolg afleggen en medisch goedgekeurd worden door een sportarts.

Lees meer

Je kunt je tot 1 maart 2017 via hva.studielink.nl aanmelden voor de toelatingstoets van de leerroute Sport, Management en Ondernemen. Je ontvangt rond half maart 2017 een uitnodiging voor de toelatingstoets.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding