Hogeschool van Amsterdam

Sportkunde

Bachelor, voltijd

Zie jij jezelf werken als sportmanager of als ondernemer in de sport? Dan is de vierjarige opleiding Sportkunde - leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O) iets voor jou. Je leert over management, financiën en ondernemen, doet actief aan sport en behaalt een trainer/coachlicentie.

Heb je internationale ambities en wil je een Engelstalige opleiding volgen? Kijk dan ook naar Sport Studies – track International Sports, Management and Business (ISMB).

Sport, management en ondernemen leer je door denken en doen te combineren. Bij Sportkunde - leerroute SM&O loop je daarom al vanaf het eerste jaar stage. Je ontwikkelt je tot een ondernemende professional met een hart voor sport. Daarnaast krijg je de kans om onder begeleiding een eigen onderneming te starten.

Lees meer

De contacttijd bij de Sportkunde -leerroute SM&O bestaat uit colleges, practica en project- en studiebegeleiding. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 20 uur. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten. Naast de contacttijd besteed je ca. 20 uur alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoeken, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.

Lees meer

Afgestudeerden van Sportkunde - leerroute SM&O zijn onder andere werkzaam als sportmanager, eventmanager, zelfstandig ondernemer in de sport, sportmarketeer, sportmakelaar, sportbeleidsmedewerker en combinatiefunctionaris.

Lees meer

Je wordt tot Sportkunde - leerroute SM&O toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Een aanvullende eis voor studenten met het havoprofiel Cultuur en Maatschappij is wiskunde A of B. Na inschrijving doe je mee aan de selectie, omdat de opleiding een beperkt aantal plaatsen heeft (numerus fixus). Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 15 januari in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig (reken hiervoor op circa 5 extra werkdagen). Je ontvangt rond half maart een uitnodiging voor de selectiedag.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding