Hogeschool van Amsterdam

Toelatingseisen

Sportkunde

Je wordt tot Sportkunde - leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O) toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-niveau 4-diploma. Na inschrijving doe je mee aan de selectie, omdat de opleiding een beperkt aantal plaatsen heeft (numerus fixus).

Met een havo- of vwo-diploma ben je toelaatbaar met elk profiel. 

Heb je een diploma in Sport en Bewegen (S&B) op niveau 4 of CIOS? Dan kom je in aanmerking voor het versnelde zij-instroomtraject. Het versnelde traject bestaat uit een driejarig programma waarbij het eerste jaar speciaal is ingericht voor zij-instromers. Het driejarige programma richt zich in het eerste jaar voornamelijk op het ontwikkelen van theoretische bagage.

Eisen zij-instroomtraject

  • Je bent in het bezit van een CIOS-diploma of mbo Sport en Bewegen niveau 4.
  • Je moet het theorie-examen van de selectiedag met goed gevolg hebben afgelegd.
  • Je hoeft geen fysieke sporttest en groepsinterview te doen.

Let op! Alleen studenten met een diploma voorzien van een datum voor 1 september worden toegelaten tot de opleiding.

Wil je in aanmerking komen voor de 21+ test? Schrijf je dan in vóór 15 januari op hva.studielink.nl. De opleiding nodigt je uit voor de 21+ test. 

Onderdelen 21+ test

  • Nederlands tekstverklaren
  • rekenen/wiskunde
  • project-/operationeel management

Ter voorbereiding op de 21+test ontvang je informatie per e-mail. Vragen? Bel naar 020-595 3431 (bereikbaar in de middag op ma, di, woe en do). Wanneer je slaagt voor de 21+ test ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor de toelatingstoets van Sportkunde - leerroute SM&O.

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma? Dan kun je Studentzaken vragen om jouw diploma te waarderen. Het vereiste taalvaardigheidsniveau is dat van Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal, niveau 4 (NT2). Kijk bij diplomawaardering voor meer informatie.

Voor kandidaten met een handicap of chronische ziekte bestaat een aparte procedure voor de toelating van Sportkunde - leerroute SM&O. Neem voor meer informatie contact op met docent Luuk Schoenmakers.

Telefoon: 06 2115 8145 of e-mail: l.schoenmakers@hva.nl

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 2 oktober 2017