Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectie

Sportkunde - leerroute SM&O

Sportkunde – leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O) heeft een numerus fixus: een beperkt aantal opleidingsplaatsen, omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen. Daarom vindt er een selectie plaats.

Voor studiejaar 2017-2018 is het niet meer mogelijk om je in te schrijven. De inschrijfdeadline was 15 januari.

Als je deelneemt aan een selectiedag dan verwacht de opleiding dat je goed voorbereid bent en een realistisch beeld hebt van het studieprogramma en het beroepenveld. 

  • maandag 29 januari 2018
  • dinsdag 30 januari 2018
  • woensdag 31 januari 2018*
  • donderdag 1 februari 2018

* Deze selectiedag is uitsluitend voor kandidaten die instromen vanuit het mbo en een diploma Sport en Bewegen niveau 4 of CIOS hebben behaald voor 1 september 2018.

Sportkunde – leerroute SM&O biedt alleen op bovenstaande data selectiedagen aan. Ben je niet beschikbaar op één van deze data? Dan is het helaas niet mogelijk om de selectiedag op een ander moment te doen. ​  

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

  • Een fysieke sporttest in de vorm van een obstacle run.
  • Een groepsinterview van ongeveer 40 minuten waarin een docent jou en circa 7 andere kandidaten interviewt. Dit gesprek is gericht op je motivatie en beeldvorming over het beroepenveld en de opleiding.
  • Een theorie-examen dat toetst op wiskunde, taal, analytisch denkvermogen en jouw oriëntatie op de sportmanagementwereld. Je kunt je voorbereiden op dit theorie-examen door het bestuderen van Nederlandse en Engelse bronnen en een webcollege. De link naar deze leerstof ontvang je nadat je bent aangemeld voor de selectiedag.

Programma kandidaten verkorte traject

Heb je een vooropleiding mbo-4 SB en CIOS en heb je je aangemeld voor het zij-instroomtraject van Sportkunde - leerroute SM&O? Dan doe je alleen een theorie-examen op woensdag 31 januari 2018 in de middag (dus geen sporttest en groepsinterview).

Nadat je je hebt aangemeld voor een selectiedag krijg je van de HvA een e-mail met het programma en een link naar de leerstof voor het theorie-examen.

Zorg ervoor dat je buitensportkleding en hardloopschoenen meeneemt naar de selectiedag.

Het rangnummer is gebaseerd op jouw resultaten vergeleken met die van alle andere deelnemers aan de selectie. De deelnemer met de beste resultaten komt bovenaan de ranglijst en zo bouwt de opleiding de ranglijst op tot en met de kandidaat met de minste resultaten.

Als je hebt deelgenomen aan een selectiedag ontvang je op 15 april vanuit Studielink je rangnummer, deze is gebaseerd op jouw behaalde resultaten. Als jouw rangnummer binnen de capaciteit van Sportkunde - leerroute SM&O valt, biedt de opleiding je dezelfde dag een plaats aan die twee weken geldig is.

De HvA biedt plaatsen aan kandidaten van de wachtlijst van 30 april tot 15 augustus. 

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 16 januari 2018