Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectie

Sportkunde - leerroute SM&O

Sportkunde – leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O) heeft een numerus fixus: een beperkt aantal opleidingsplaatsen, omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen. Daarom vindt er een selectie plaats.

Voor studiejaar 2019-2020 kun je je vanaf 10 oktober 2018 tot uiterlijk 15 januari 2019 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Na je verzoek tot inschrijving word je door de opleiding uitgenodigd voor de selectie

De selectiedagen voor studiejaar 2019-2020 zijn:

  • maandag 28 januari 2019
  • dinsdag 29 januari 2019
  • woensdag 30 januari 2019 *
  • donderdag 31 januari 2019

* Deze selectiedag is uitsluitend voor kandidaten die instromen vanuit het mbo en een diploma Sport en Bewegen niveau 4 of CIOS hebben behaald voor 1 september 2019.

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Na je verzoek tot inschrijving via Studielink ontvang je een vragenlijst vanuit de HvA en een link om je aan te melden voor de selectiedag. Zorg dat je zo snel mogelijk na ontvangst van deze mail de vragenlijst invult en een datum kiest. Als je te lang wacht, loop je grote kans dat je voorkeursdatum al vol zit.

Sportkunde – leerroute SM&O biedt alleen op bovenstaande data selectiedagen aan. Ben je niet beschikbaar op één van deze data? Dan is het helaas niet mogelijk om de selectiedag op een ander moment te doen. ​  

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek. 

Programma selectiedag

  • Een fysieke sporttest in de vorm van een obstacle run.
  • Een groepsinterview van ongeveer 40 minuten waarin een docent jou en circa 7 andere kandidaten interviewt. Dit gesprek is gericht op je motivatie en beeldvorming over het beroepenveld en de opleiding.
  • Een theorie-examen dat toetst op wiskunde, taal, analytisch denkvermogen en jouw oriëntatie op de sportmanagementwereld. Je kunt je voorbereiden op dit theorie-examen door het bestuderen van Nederlandse en Engelse bronnen en een webcollege. De link naar deze leerstof ontvang je nadat je bent aangemeld voor de selectiedag.

Voorbereiding op selectie

Nadat je je hebt aangemeld voor een selectiedag krijg je van de HvA een e-mail met het programma en een link naar de leerstof voor het theorie-examen.

Zorg ervoor dat je buitensportkleding en hardloopschoenen meeneemt naar de selectiedag.

Als je deelneemt aan een selectiedag dan verwacht de opleiding dat je goed voorbereid bent en een realistisch beeld hebt van het studieprogramma en het beroepenveld. 

Het rangnummer is gebaseerd op jouw resultaten vergeleken met die van alle andere deelnemers aan de selectie. De deelnemer met de beste resultaten komt bovenaan de ranglijst en zo bouwt de opleiding de ranglijst op tot en met de kandidaat met de minste resultaten.

Heb je deelgenomen aan een selectiedag? Dan ontvang je op 15 april vanuit Studielink je rangnummer. Dit nummer is gebaseerd op jouw behaalde resultaten. Als jouw rangnummer binnen de maximale capaciteit van 300 valt (180 voor het vierjarige Nederlandstalige programma, 40 voor het driejarige zij-instoomprogramma en 80 voor het vierjarige Engelstalige programma Sport Studies – track ISMB), biedt de opleiding je dezelfde dag een plaats aan die twee weken geldig is.

Heb je een rangnummer hoger dan het maximaal aantal plaatsen? Dan maak je alleen kans op een plaats als er na 30 april nog plaatsen vrijkomen, omdat andere kandidaten hun plaats niet geaccepteerd hebben. De HvA biedt via Studielink plaatsen aan tot uiterlijk 15 augustus 2019.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek. 

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 31 augustus 2018