Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectie

Sportkunde - leerroute SM&O

Sportkunde – leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O) heeft een numerus fixus: een beperkt aantal opleidingsplaatsen, omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen. Daarom vindt er een selectie plaats.

Voor studiejaar 2019-2020 is het niet meer mogelijk om je in te schrijven. De inschrijfdeadline was 15 januari. 

Selectiedagen voor studiejaar 2019-2020 

  • maandag 28 januari 2019 van 8.00 – 14.00 uur
  • maandag 28 januari 2019 van 10.30 – 16.30 uur
  • dinsdag 29 januari 2019 van 8.00 – 14.00 uur
  • dinsdag 29 januari 2019 van 10.30 – 16.30 uur
  • woensdag 30 januari 2019 van 13.00 – 15.45 uur*
  • donderdag 31 januari 2019 van 8.00 – 14.00 uur
  • donderdag 31 januari 2019 van 10.30 – 16.30 uur

* Deze selectiedag is uitsluitend voor kandidaten die instromen vanuit het mbo en een diploma Sport en Bewegen niveau 4 of CIOS hebben behaald voor 1 september 2019.

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Na je verzoek tot inschrijving via Studielink ontvang je vanuit de HvA een e-mail met onder andere een link om je aan te melden voor de selectiedag. Zorg dat je zo snel mogelijk na ontvangst van deze mail een datum kiest. Als je te lang wacht, loop je grote kans dat je voorkeursdatum al vol zit.

Sportkunde – leerroute SM&O biedt alleen op bovenstaande data selectiedagen aan. Ben je niet beschikbaar op één van deze data? Dan is het helaas niet mogelijk om de selectiedag op een ander moment te doen. ​Het is bij Sportkunde – leerroute SM&O niet mogelijk om de test vanuit het buitenland doen.

Eerder behaalde resultaten van de selectiedag zijn niet geldig voor komend studiejaar. Was jij vorig jaar direct geplaatst en kon je toen je plek niet verzilveren? Dan moet je dit jaar alsnog deelnemen aan de selectiedag. 

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

Programma selectiedag

  • Een fysieke sporttest in de vorm van een obstacle run.
  • Een groepsinterview van ongeveer 40 minuten waarin een docent jou en circa 7 andere kandidaten interviewt. Dit gesprek is gericht op je motivatie en beeldvorming over het beroepenveld en de opleiding.
  • Een theorie-examen dat toetst op wiskunde, taal, analytisch denkvermogen en jouw oriëntatie op de sportmanagementwereld. Je kunt je voorbereiden op dit theorie-examen door het bestuderen van Nederlandse en Engelse bronnen en een webcollege. De link naar deze leerstof ontvang je nadat je bent aangemeld voor de selectiedag.

Voorbereiding op selectie

Nadat je je hebt aangemeld voor een selectiedag krijg je van de opleiding een e-mail met het programma en een link naar de leerstof voor het theorie-examen.

Zorg ervoor dat je buitensportkleding en hardloopschoenen meeneemt naar de selectiedag.

Als je deelneemt aan een selectiedag dan verwacht de opleiding dat je goed voorbereid bent en een realistisch beeld hebt van het studieprogramma en het beroepenveld. 

Het rangnummer is gebaseerd op jouw resultaten vergeleken met die van alle andere deelnemers aan de selectie. De deelnemer met de beste resultaten komt bovenaan de ranglijst en zo bouwt de opleiding de ranglijst op tot en met de kandidaat met de minste resultaten.

Heb je deelgenomen aan een selectiedag? Dan ontvang je op 15 april vanuit Studielink je rangnummer. Dit nummer is gebaseerd op jouw behaalde resultaten. Als jouw rangnummer binnen de maximale capaciteit van 310 valt (185 voor het vierjarige Nederlandstalige programma, 40 voor het driejarige zij-instoomprogramma en 85 voor het vierjarige Engelstalige programma Sport Studies – track ISMB), biedt de opleiding je dezelfde dag een plaats aan die twee weken geldig is.

Heb je een rangnummer hoger dan het maximaal aantal plaatsen? Dan maak je alleen kans op een plaats als er na 30 april nog plaatsen vrijkomen, omdat andere kandidaten hun plaats niet geaccepteerd hebben. De HvA biedt via Studielink plaatsen aan tot uiterlijk 15 augustus 2019.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek. 

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 14 januari 2019