Hogeschool van Amsterdam

Social Work

Bachelor, voltijd

Wil je bijdragen aan een volwaardig bestaan voor iedereen? Juist voor individuen en groepen waarvoor dit moeilijk en niet vanzelfsprekend is? Gebruik jouw inlevingsvermogen, sociale vaardigheden en creativiteit en draag bij aan meer sociale rechtvaardigheid. Zo maak je echt impact in de samenleving. Hoe? Dat leer je tijdens de opleiding Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk de video en ontdek hoe Luz en Zina de stad veranderen.

Vanaf de eerste dag van de opleiding leer je hoe je volwassenen, jongeren en kinderen professioneel ondersteunt. En hoe je ze activeert om mee te doen in de samenleving en meer regie te krijgen over hun eigen leven. Dit doe je natuurlijk door vakken te volgen, maar ook meteen in de praktijk via stages en opdrachten.

De Sociale Agenda

Centraal hierbij staan de sociale vraagstukken (the grand challenges) in de metropoolregio Amsterdam. Je gaat meteen aan de slag met deze vraagstukken in de praktijk.

Meer over de sociale agenda

Drie profielen

Voordat je aan het eerste jaar van je opleiding begint maak je een keuze voor een van de drie profielen: Welzijn en Samenleving, Zorg, of Jeugd.

Meer over de profielen

Bij de opleiding Social Work kies je in het eerste jaar van je opleiding voor een van de drie profielen: Welzijn en Samenleving, Zorg of Jeugd.

Lees meer

Bij deze opleiding heb je minimaal 15 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Het werkveld voor de sociaal werker is breed. Je profiel – al dan niet in combinatie met een van de afstudeerrichtingen – geeft je toegang tot een van de sectoren in het brede werkveld.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei 2019 in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je krijgt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en je ontvangt daarna een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht

Social Work studeren aan de HvA?