Hogeschool van Amsterdam

Academische route

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Voor studenten die naast het praktijkgerichte van de beroepsopleiding SPH ook een wetenschappelijke belangstelling hebben, is er vanaf het derde studiejaar de academische route.

Je kunt daarmee na het behalen van je diploma direct doorstromen naar de universitaire masteropleiding (Forensische) Orthopedagogiek van de UvA. Je volgt een eigen programma met zowel SPH-vakken als UvA-vakken. Deze vormen met elkaar een mooie voorbereiding op de academische master.

Het is goed om je vanaf het begin van je opleiding te realiseren dat dit een extra inspanning van je vraagt.

Je kunt deelnemen aan de academische route (AR), studierichting (Forensische) Orthopedagogiek, die start in je derde studiejaar, als je:

  • goed zelfstandig werkt;
  • graag uitgedaagd wordt om meer te presteren;
  • minimaal een 7 hebt behaald voor alle vakken uit jaar 1 en 2
  • geen studievertraging hebt opgelopen;
  • een dossier hebt aangeleverd met daarin je motivatiebrief, het advies van je slb’er, je essay en studieresultaten;
  • in de intake bewezen hebt dat je geschikt bent om te beginnen met de AR.

Je volgt een ander programma dan het reguliere studieprogramma. Kijk voor een overzicht in de Studiegids onder Academische Route SPH.

De academische route telt 60 studiepunten en bestaat uit vakken van de UvA en van de HvA (SPH).

Na het behalen van je diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening met academische route kun je beginnen aan een van de volgende masters aan de Universiteit van Amsterdam:

  • Master Orthopedagogiek
  • Master Forensische Orthopedagogiek

Het collegegeld voor een hbo-opleiding met academische route is gelijk aan het collegegeld voor een reguliere hbo-opleiding. Houd wel rekening met mogelijk hogere kosten voor boeken en ander studiemateriaal.

Als je kiest voor een opleiding met academische route, kies je voor academische verdieping. Belangrijk om te weten is dat je naast de academische route geen afstudeerrichting, zoals het Uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker, kunt volgen.

Wil je meer weten over de academische route bij SPH, stuur dan een e-mail naar de programmaleider van de academische route Willeke van der Bom: w.b.a.m.van.der.bom@hva.nl

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 21 juli 2017