Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2018 voor studiejaar 2018-2019. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

  • een online vragenlijst;
  • huiswerkopdrachten (webcollege en artikelen)
  • een studiekeuzecheck-dag bijwonen
  • een toets op basis van de huiswerkopdrachten
  • een praktijkopdracht tijdens de studiekeuzecheckdag/programma.

Daarnaast maak je kennis met je aanstaande medestudenten en docenten.

Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je een studiekeuzeadvies.

De studiekeuzechecks voor de opleiding Pedagogiek vinden plaats op 12 juni 2018 of 26 juni 2018. Houd alvast rekening in je agenda met deze data.

De studiekeuzecheck is de laatste check of de opleiding Pedagogiek en studeren aan een hbo-opleiding de juiste keuze voor je is. 

Op de dag dat de studiekeuzecheck plaatsvindt, ben je alvast voor een dagdeel student van onze opleiding. Net als alle andere studenten krijg je dus ook huiswerk, zodat je voorbereid op het college komt. Je bestudeert thuis literatuur, maakt een opdracht en/of bekijkt een webcollege. Op de dag zelf maak je kennis met je docent en medestudenten, je maakt een meerkeuzetoets naar aanleiding van het hoorcollege en de opdrachten die je thuis hebt gemaakt en je voert een praktijkopdracht uit.

Je krijgt na 2 weken een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt is wat je er van had verwacht. 

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 16 oktober 2017