Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2018-2019. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

  • een online vragenlijst;
  • huiswerkopdrachten (webcollege en artikelen)
  • een studiekeuzecheck-dag bijwonen
  • een toets op basis van de huiswerkopdrachten
  • een praktijkopdracht tijdens de studiekeuzecheckdag/programma.

Daarnaast maak je kennis met je aanstaande medestudenten en docenten.

Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je een studiekeuzeadvies.

Wanneer vindt de studiekeuzecheck plaats?

De laatste studiekeuzecheck om te kunnen starten in september 2018 met de opleiding Pedagogiek voltijd vindt plaats op 21 augustus 2018.

Deelname aan deze studiekeuzecheck is alleen mogelijk als je:

  • als zittend student in het hoger onderwijs in 2018 een negatief bindend studieadvies krijgt (of hebt gekregen) voor je huidige opleiding;
  • in het studiejaar 2017-2018 ingeschreven bent geweest bij een andere opleiding van de HvA of een andere hogeschool/universiteit en wilt switchen naar een voltijd opleiding bij de HvA;
  • al voor 1 mei 2018 een verzoek tot inschrijving hebt gedaan voor een andere opleiding in het hoger onderwijs, maar (na deelname aan de studiekeuzecheck bij die opleiding) je studiekeuze wilt wijzigen;
  • met geldige reden afwezig was bij de studiekeuzecheck voor de zomervakantie en bericht hebt gekregen dat je in augustus mee kunt doen.

De studiekeuzecheck is de laatste check of de opleiding Pedagogiek en studeren aan een hbo-opleiding de juiste keuze voor je is. 

Op de dag dat de studiekeuzecheck plaatsvindt, ben je alvast voor een dagdeel student van onze opleiding. Net als alle andere studenten krijg je dus ook huiswerk, zodat je voorbereid op het college komt. Je bestudeert thuis literatuur, maakt een opdracht en/of bekijkt een webcollege. Op de dag zelf maak je kennis met je docent en medestudenten, je maakt een meerkeuzetoets naar aanleiding van het hoorcollege en de opdrachten die je thuis hebt gemaakt en je voert een praktijkopdracht uit.

Je krijgt na 2 weken een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt is wat je er van had verwacht. 

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 19 juni 2018