Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2019-2020. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei.

Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. Ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

  • een online vragenlijst;
  • huiswerkopdrachten (webcollege en artikelen)
  • een studiekeuzecheck-dag bijwonen
  • een toets op basis van de huiswerkopdrachten
  • een praktijkopdracht tijdens de studiekeuzecheckdag/programma.

Daarnaast maak je kennis met je aanstaande medestudenten en docenten.

Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je een studiekeuzeadvies.

Wanneer vindt de studiekeuzecheck plaats?

De studiekeuzechecks voor de opleiding Pedagogiek vinden plaats op 6 juni 2019 en 27 juni 2019.

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Vanaf januari 2019 ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van deze data.  

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

De studiekeuzecheck is de laatste check of de opleiding Pedagogiek en studeren aan een hbo-opleiding de juiste keuze voor je is. 

Op de dag dat de studiekeuzecheck plaatsvindt, ben je alvast voor een dagdeel student van onze opleiding. Net als alle andere studenten krijg je dus ook huiswerk, zodat je voorbereid op het college komt. Je bestudeert thuis literatuur, maakt een opdracht en/of bekijkt een webcollege. Op de dag zelf maak je kennis met je docent en medestudenten, je maakt een meerkeuzetoets naar aanleiding van het hoorcollege en de opdrachten die je thuis hebt gemaakt en je voert een praktijkopdracht uit.

Je krijgt na 2 weken een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt is wat je er van had verwacht. 

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 13 september 2018