Hogeschool van Amsterdam

Honours Programme Pabo HvA voltijd

Sommige studenten onderscheiden zich door hun zelfstandigheid, gedrevenheid en creativiteit. Zij durven de lat hoog te leggen en willen tot het uiterste gaan voor een goed resultaat. Herken jij jezelf hierin? Lees dan verder.

Als je merkt dat de studie tot leerkracht basisonderwijs je goed af gaat en je je eigenlijk nog wel vérder inhoudelijk in je toekomstige vak wilt verdiepen, dan heb je in je tweede en derde studiejaar de mogelijkheid om dat te doen bij een aantal beroepsopdrachten. Je gaat met een onderzoeksmatige aanpak bij een aantal aspecten van de beroepsopdracht de diepte in. Wélke aspecten dat zijn is aan jou, maar je hebt hierover contact met een docent die je hierin begeleidt. Bij het uitvoeren van een beroepsopdracht op honoursniveau laat je zien dat je verdieping aan kunt brengen door je creativiteit in te brengen en je onderzoekend en innovatief vermogen. In de verdieping / verbreding kan het accent liggen op zowel theorie als praktijk. Er wordt veel zelfstandigheid en pro-activiteit van je verwacht.  Kortom: volop ruimte voor jouw persoonlijke invulling.

Je krijgt lesstof of opdrachten die je uitdagen om een onderwerp of thema verder te doorgronden of hierover na te denken op een hoger abstractieniveau. Ook ontwikkel je je vaardigheden. Dat betekent dat je je kennis en vaardigheden verdiept en verrijkt. Je wordt hierin begeleid door de docent en je werk wordt apart beoordeeld. 

Hieronder zie je welke modules in het onderwijsprogramma met honours worden aangeboden.

Blok 2

Beroepsopdracht 2.2 Honours
Beroepsopdracht 3.2 JK Honours
Beroepsopdracht 3.2 OK Honours

 

Toelatingseisen

•    Ingeschreven zijn bij de opleiding
•    Student hoofdfase
•    Propedeuse binnen een jaar behaald

Kijk voor meer informatie bij de opleiding Leraar Pabo in de Studiegids.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 13 september 2018