Hogeschool van Amsterdam

Toelatingseisen

Heb je een vwo-diploma? Dan zijn er geen aanvullende toelatingseisen. Heb je een havo of mbo niveau 4 diploma? Dan gelden er voor jou aanvullende toelatingseisen.

Ik heb een havo-diploma

Kom je van de havo, dan moet je een landelijke toelatingstoets maken voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Heb je eindexamen gedaan in de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en een van de vakken biologie, natuurkunde of natuur, leven & technologie dan hoef je de landelijke toelatingstoets(en) niet te maken.

Ik heb een mbo-diploma

Heb je een mbo niveau 4 diploma? Dan moet je een landelijke toelatingstoets maken voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek.

Meer weten over de toelatingstoets?

De website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl geeft je alle informatie over de toetsen.

Andere diploma's?

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma, dan moet jouw diploma gewaardeerd worden door de HvA. Naast een geschikt diploma, geldt voor Nederlandstalige opleidingen dat je alle vier de onderdelen van het Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal, niveau II (NT2) behaald hebt.  Meer informatie over diplomawaardering.

Taal- en Schakeltraject

Ben je een anderstalige aankomende student van de HvA, dan kun je een voorbereidend traject volgen; het Taal- en Schakeltraject.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek

Deficiëntie- en opfriscursussen

De volgende mogelijkheden worden geboden:

  • Om vakken te volgen (inclusief toetsing), waarin je geen eindexamen hebt gedaan, maar die nodig zijn om toegelaten te worden (deficiëntie).
  • Om vakken, waarin je wel eindexamen hebt gedaan, bij te spijkeren (opfrissen).
  • Als je een MBO-4 diploma hebt en je kennis van een vak wilt bijspijkeren (opfrissen).

Meer informatie over deficiëntie- en opfriscursussen.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 17 juli 2017