Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2017-2018. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus. Lees meer.  

Wanneer vindt de studiekeuzecheck plaats?

De studiekeuzecheck voor de opleiding Pabo HvA voltijd vindt plaats op: 11 juli 2017 van 9.00-12.30. Houd alvast rekening in je agenda met deze data.

Laatste studiekeuzecheck

De laatste studiekeuzecheck om te kunnen starten in september 2017 met de opleiding Pabo HvA vindt plaats op 15 augustus 2017.

Deelname aan deze studiekeuzecheck is alleen mogelijk als je:

  • als zittend student in het hoger onderwijs in 2017 een negatief bindend studieadvies krijgt (of hebt gekregen) voor je huidige opleiding;
  • in het studiejaar 2016-2017 ingeschreven bent geweest bij een andere opleiding van de HvA of een andere hogeschool/universiteit en wilt switchen naar Pabo HvA;
  • bent uitgeloot voor een opleiding met een numerus fixus;
  • al voor 1 mei 2017 een verzoek tot inschrijving hebt gedaan voor een andere opleiding in het hoger onderwijs, maar (na deelname aan de studiekeuzecheck bij die opleiding) je studiekeuze wilt wijzigen;
  • met geldige reden afwezig was bij de studiekeuzecheck voor de zomervakantie van Pabo HvA en bericht hebt gekregen dat je in augustus mee kunt doen.

Verplichte landelijke toets

Voor deverplichte landelijke toelatingstoets moet je je aanmelden bij Cito. Hiervoor ontvang je gegevens als je je voor de Pabo HvA hebt aangemeld in Studielink. De toelatingstoets kun je in bepaalde periodes maken bij een hbo-instelling naar keuze. De periodes zijn:  

  • maandag 3 t/m zaterdag 8 april 2017
  • dinsdag 6 t/m maandag 12 juni 2017
  • maandag 10 t/m zaterdag 15 juli 2017
  • maandag 14 t/m woensdag 16 augustus 2017

De studiekeuzecheck is de laatste check of de opleiding Pabo en studeren aan een hbo-opleiding de juiste keuze voor je is. 

Op de dag dat de studiekeuzecheck plaatsvindt, ben je alvast voor een dagdeel student van onze opleiding. Net als alle andere studenten krijg je dus ook huiswerk, zodat je voorbereid op het college komt. Je bestudeert thuis literatuur, maakt een opdracht en/of bekijkt een webcollege. Op de dag zelf volg je een hoorcollege, krijg je een theorietoets en geef je een presentatie.

Programma studiekeuzecheck

Je krijgt na 2 weken een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had. 

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 27 juni 2017