Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2018 voor studiejaar 2018-2019. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

De studiekeuzechecks voor de opleiding Pabo vinden plaats op 10 april 2018, 5 juni 2018 of 10 juli 2018. Houd alvast rekening in je agenda met deze data.

Verplichte landelijke toets

Voor de verplichte landelijke toelatingstoets moet je je aanmelden bij Cito. Hiervoor ontvang je gegevens als je je voor de Pabo HvA hebt aangemeld in Studielink. De toelatingstoets kun je in bepaalde periodes maken bij een hbo-instelling naar keuze. Op goed voorbereidnaarde pabo.nl  vind je alle informatie over de toetsperiodes.

De studiekeuzecheck is de laatste check of de opleiding Pabo en studeren aan een hbo-opleiding de juiste keuze voor je is. De laatste studiekeuzecheck vindt plaats op 10 juli 2018.

Op de dag dat de studiekeuzecheck plaatsvindt, ben je alvast voor een dagdeel student van onze opleiding. Net als alle andere studenten krijg je dus ook huiswerk, zodat je voorbereid op het college komt. Je bestudeert thuis literatuur, maakt een opdracht en/of bekijkt een webcollege. Op de dag zelf volg je een hoorcollege, krijg je een theorietoets en geef je een presentatie.

Programma studiekeuzecheck

Je krijgt na 2 weken een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had. 

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 16 oktober 2017